Iškepkite šeimai labai skanų mėsos pyragą – visi liks laimingi ir sotūs

„Skonio“ skaitytoja Ramutė L. skaitytojų konkursui pasiūlė pikantiško pyrago receptą. „Labai skanus“, – savo kepinį apibūdino recepto autorė.

Savaitgalis – puiki proga išsikepti ir paragauti – tokio pyrago tikrai pakaks visai šeimai, ir dar liks.

Labai skanus mėsos pyragas

Tešlai reikės:

200 g varškės,

300 g kefyro, 

1 kiaušinio, 

apie 500 g miltų, 

šaukštelio sodos. 

Įdarui: 

400 g kiaulienos nugarines, 

3 morkų, 

200 g pievagrybių, 

2 svogūnų,

aliejaus.

Papildomai reikės: 

pomidorų padažo,

kiaušinio.

Kaip gaminti 

Tešla. Į dubenį įmušti kiaušinį, išplakti. Sudėti varškę, ištrinti. Gerai išmaišyti. 

Į atskirą indelį supilti kefyrą, dėti sodą ir gerai išmaišyti. Supilti į varškės masę, išmaišyti ir sudėti miltus. Miltų dėti tiek, kad tešla neliptų prie rankų, bet būtų minkšta kočioti.

Įdarui nugarinę supjaustyti nedideliais gabalėliais, apkepti keptuvėje su pipirais ir druska.

Pievagrybius ir svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepti aliejuje. 

Morkas sutarkuoti ir taip pat apkepti.

Iškočioti tešlą, dėti į kepimo skardą, aptepti pomidorų padažu, dėti įdarą, jį uždengti tešlos  juostelėmis. Tešlos juosteles aptepti plaktu kiaušiniu. 

Kepti pyragą 200 laipsnių orkaitėje apie 60 min.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą