Traškūs korėjietiški vištienos sparneliai: skonis užburs nuo pirmojo kąsnelio
„Skonio“ skaitytojas Saulius P. rekomenduoja išsikepti vištienos sparnelių pagal korėjietišką receptą.
„Šis patiekalas atperka visą gaminimo procesą – nesigailėsite nuo pačio pirmo kąsnelio. Skonis – kaip iš kinų restorano, tik geriau“, – savo pasiūlymą apibūdino jis.
Dalijamės Sauliaus receptu – būtinai išbandykite!
Traškūs korėjietiški vištienos sparneliai
Reikės:
1,4 kilogramo vištienos sparnelių (galima naudoti ir kitas dalis)
1 šaukšto jūros druskos
2 šaukštų kapoto imbiero
1 šaukšto česnako granulių
pusės šaukšto maltų pipirų
1 puodelio kukurūzų krakmolo
aliejaus kepti
Padažui:
3 šaukštų pomidorų padažo
2 šaukštų „Sriracha“ padažo (galima naudoti kitą aitrų padažą)
¼ puodelio medaus
¼ puodelio rudojo cukraus
2 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų smulkiai supjaustyto česnako
1 šaukšto sezamų aliejaus
1 šaukšto sezamų sėklų (apibarstyti)
Kaip gaminti
Į didelį dubenį sudedame vištieną, apibarstome jūros druska, imbieru, česnako milteliais, pipirais, ir gerai ištriname.
Išvoliojame kiekvieną vištienos gabaliuką krakmole, kad būtų padengtas lygiai.
Į giliadugnę keptuvę įpilame aliejaus ir palaukiame, kol užvirs. Dedame vištienos gabaliukus po vieną ir kepame maždaug po 3-5 min.
Iškepus visus gabaliukus, išgriebiame visas „šiukšlytes“ iš aliejaus. Kepame gabaliukus antrą kartą, po pora minučių (nebūtina, bet dėl to jie bus traškesni). Nusausiname aliejų ir sudedame vištieną į didelį dubenį.
Paruošiame padažą sumaišydami visus ingredientus. Patariama jį dar pašildyti, tinka mikrobanginėje krosnelėje. Užpilame padažą ant vištienos ir apibarstome sezamų sėklomis.
Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra