Lengvas ir vasariškas varškės pyragas su šilauogėmis
Pyragas kvepiantis vasara, skanus. Tiesa geriau pjaustysis ir ne taip trupės jau atvėsęs. Bet mes kantrybės šį rytą neturėjome, tad raikėme dar šiltą.
Kepimo forma – 24 cm skersmens. Porcijos – 6. Užtruksite 45 min.
Varškės pyragas su šilauogėmis
Reikės:
300 g miltų;
100 g cukraus;
160 g sviesto;
400 g varškės;
3 kiaušinių;
200 g šilauogių;
250 g saldaus sutirštinto pieno.
Kaip gaminti
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Dubenyje sumaišome miltus su cukrumi ir tirpintu sviestu.
Tešlą dedame į kepimo formą. Rankomis suformuojame lygų pagrindą ir kraštelius.
Varškę išsukame su kiaušiniais ir kondensuotu pienu.
Šilauoges įmaišome į tešlą. Supilame ją ant tešlos sluoksnio.
Kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 35 min.
Skanaujame.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra