Lengvas ir vasariškas varškės pyragas su šilauogėmis

Pyragas kvepiantis vasara, skanus. Tiesa geriau pjaustysis ir ne taip trupės jau atvėsęs. Bet mes kantrybės šį rytą neturėjome, tad raikėme dar šiltą.  

Kepimo forma – 24 cm skersmens. Porcijos – 6. Užtruksite 45 min. 

Varškės pyragas su šilauogėmis 

Reikės: 

300 g miltų; 

100 g cukraus; 

160 g sviesto; 

400 g varškės; 

3 kiaušinių; 

200 g šilauogių; 

250 g saldaus sutirštinto pieno. 

Kaip gaminti  

Prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Dubenyje sumaišome miltus su cukrumi ir tirpintu sviestu. 

Tešlą dedame į kepimo formą. Rankomis suformuojame lygų pagrindą ir kraštelius.  

Varškę išsukame su kiaušiniais ir kondensuotu pienu. 

Šilauoges įmaišome į tešlą. Supilame ją ant tešlos sluoksnio. 

Kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 35 min. 

Skanaujame. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą