Išskirtinis desertas – levandinis maskarponės tortas
Levandinis maskarponės tortas
Biskvitui reikės:
- 3 kiaušinių,
- 30 g miltų,
- 30 g krakmolo,
- 50 g cukraus,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 1 a. š. levandų žiedų (geriau sumaltų kavamale).
Kremui reikės:
- 500 g maskarponės,
- 400 g 36 proc. riebumo grietinėlės,
- 200 g jogurto be priedų,
- 1/2 a. š. vanilinio cukraus,
- 160–180 g miltelinio cukraus,
- 3–4 a. š. levandų žiedų sirupo,
- 1 citrinos sulčių,
- 30 g želatinos.
Biskvitui baltymus išplakite iki putų, berkite cukrų ir plakite iki standžių putų. Po vieną įmaišykite trynius. Išsukite iki vientisos masės.
Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijokite ir berkite į kiaušinių masę. Sudėkite levandų žiedelius. Gerai išmaišykite.
Pilkite tešlą į 26 cm skersmens torto formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12–15 minučių.
Iškepusį biskvitą atvėsinkite.
Gamindami kremą želatiną užpilkite 100 ml šalto vandens ir palaikykite, kol išbrinks. Išplakite sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, miltelinį ir vanilinį cukrų, levandų žiedų sirupą ir maskarponę.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite želatiną ir atvėsusią supilkite į šią masę. Viską išplakite. Pastatykite į šaldytuvą, kad pradėtų stingti. Šaldykite, kol pasidarys drebučių tirštumo. Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakite grietinėlę ir įmaišykite ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.
Į lėkštę, kurioje patieksite tortą, dėkite biskvitą. Apjuoskite jį torto formos žiedu. Supilkite kremą, paviršių išlyginkite arba pašiauškite. Statykite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
Sustingusį tortą papuoškite levandų žiedais, truputį apibarstykite milteliniu cukrumi.
lrytas.lt informacija
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra