Nuotraukos autorius: Nuotr. iš „Mukatanas“.

6 paslaptys, kaip iškepti žuvį lengvoje lyg oras tešloje

Kiekvienas ypatingas receptas turi savo paslaptį, be kurios jis būtų tik paprastas receptas.  Taip ir šie ypatingi žuvies gabalėliai traškioje ir lengvoje tešloje be paslapčių būtų tik paprasti žuvies gabalėliai tešloje. Taigi, 6 mažytės paslaptys:

1) geriamoji soda, kuri suteikia purumo;

2) ledinis gazuotas mineralinis vanduo, kuris suteikia lengvumo; 

3) pradėti maišyti, vos mineralinį vandenį supylus į sausus ingredientus;

4) nepermaišyti, t.y. maišyti tik tol, kol neliks sausų ingredientų - gali būti šiek tiek gumulėlių;

5) į tešlą įdėti keletą ledo kubelių; 6) į tešlą įmaišyti šaukštelį degtinės arba spirito, kad kepant neprisigertų riebalų.

Žuvies gabalėliai tešloje, lengvoje kaip oras

4 porcijoms reikės:

1/2 arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių,

1/2 arbatinio šaukštelio garstyčių miltelių,

1/2 arbatinio šaukštelio druskos, 1 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų,

1/2 puodelio miltų, 10 - 14 gana stambių mėgstamos žuvies gabalėlių (apie 5 cm kubeliai), aliejaus gruzdinti.

Puikiajai tešlai reikės: 1 lengvai išplakto kiaušinio baltymo, 170 ml labai labai šalto gazuoto mineralinio vandens, 1/3 arbatinio šaukštelio sodos, 1/3 puodelio kukurūzų miltų, 1/3 puodelio miltų, 1-2 ledo kubelių, 1 šaukštelio degtinės, žiupsnelio druskos.

Gaminame

1. Jei reikia, žuvį nuvalykite, išimkite ašakas, supjaustykite 5 cm kubeliais. Dubenyje sumaišykite miltus, ciberžolių, garstyčių miltelius, druską bei juoduosius pipirus ir šiame mišinyje apvoliokite žuvies gabalėlius, miltų perteklių nukratykite.

2. Didelę „wok“ arba paprastą gilią keptuvę iki pusės pripilkite aliejaus ir pastatykite ant ugnies. Į dubenį suberkite miltus, kukurūzų miltus, sodą ir žiupsnelį druskos, gerai išmaišykite. Įplakite į miltų mišinį išplaktą kiaušinio baltymą, mineralinį vandenį ir degtinę, kaip jau minėjau, svarbu tai atlikti greitai ir neperplakti tešlos. Į tešlą įdėkite ledo kubelius.

3. Kiekvieną gabalėlį, pasmeigę šakute, pamirkykite į tešlą. Kai aliejus įkais iki 180 C temperatūros arba įmesti keli tešlos lašeliai kaip mat ims čirškėti, gruzdinkite žuvies gabalėlius, išmirkytus tešloje. Gruzdinkite ne visus iš karto, o per tris ar keturis kartus; po 3-5 min., kol tešla išsipūs ir pasidarys aukso spalvos.

4. Nuvarvinkite ant popierinio rankšluosčio ir patiekite dar šiltus. Patiekite su sojų padažu arba majonezo ir pomidorų padažo mišiniu (pvz. du šaukštai majonezo ir vienas šaukštas pomidorų padažo). Taip pat labai skanu su paprastomis žaliomis salotomis. Ar įmanoma atsispirti? Receptas iš: „Mukatanas“

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą