Varškės, riešutų ir džiovintų vaisių desertas: kartą paragavęs negali sustot

Kartais ir aš prisiekinėju visais Dievais, kad nustosiu valgyti saldumynus, nebekepsiu pyragų ir t. t. Prisiskaitau visokių straipsnių apie sveiką gyvenimo būdą (aš tikrai už tai), pasimatuoju spintoje kabančias sukneles (geriausias rodiklis, kada reikia nustoti valgyti saldumynus), ir tada... Ech, vėl iš naujo prisiekinėju.

Pažįstama? Ir jums taip? Tokios jau mes, moterys, – norime atrodyti gražiai, valgyti skaniai ir gyventi sveikai. Tad kaip visa tai suderinti su desertų valgymu?

Kai perskaitysite šį receptą ir suvalgysite pagal jį pagamintą desertą, būsite vienu žingsneliu arčiau TO svajonių gyvenimo. Tad jūsų teismui atiduodu dar vieną savo receptą: valgyti bus labai skanu, atrodys gražiai ir bus vienas iš sveikesnių deserto variantų.

350 g varškės

100 g grietinės

50–70 ml skysto medaus(arba 50 g cukraus) 20 g želatinos + 70 ml vandens

100 g džiovintų abrikosų

100 g pistacijų

100 g graikiškų riešutų

100 g žemės riešutų

100 g džiovintų spanguolių

Kaip gaminti

Želatiną užpilti vandeniu, išbrinkusią ištirpinti, atvėsinti.

Varškę, grietinę ir medų sutrinti iki vientisos lygios masės.

Riešutus pakepinti ir kartu su vaisiais (labai nesusmulkinti) suberti į varškės masę. Supilti želatiną. Gerai išmaišyti ir dėti į maistine plėvele išklotą formą.

Per naktį laikome šaldytuve ir... puolame ragauti.

Šis desertas ne per saldus, saldumo suteiks tik iš džiovinti vaisiai.

Lengvas, greitai pagaminamas ir labai skanus. Šiuo atveju tikrai galioja posakis „kartą paragavęs negali sustoti“.

Pastaba: pjaustant reikia paties aštriausio peilio.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą