Škotiški kiaušiniai: išbandykite vegetarišką jų versiją pagal virtuvės šefę Godą Juknaitę

Patiekalui reikės:

kiaušinių;

1 vnt brokolio;

1 vnt šalotinio svogūno;

3 skiltelių česnako;

saujos gražgarsčių;

50 g „Gaudos“ sūrio;

šviežių mėtų, krapų, svogūno laiškų;

miltų; panko džiūvėsėlių;

natūralus jogurto;

aitriųjų paprikų dribsnių;

alyvuogių aliejaus (kepimui);

rapsų aliejaus (gruzdinimui);

druskos ir pipirų pagal skonį.

Kaip pasigaminti:

Išsivirkite kiaušinius, kad tryniai išliktų skysti (arba kaip jums patinka). Į verdantį vandenį sudėkite kambario temperatūros kiaušinius ir virkite 5 minutes. Atvėsinkite kiaušinius ledo vonelėje ir juos nulupkite. Šalotinį svogūną supjaustykite ir įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepkite kartu su česnaku. Šiems gražiai apskrudus sudekite pjaustytą brokolį, apkepkite. Į trintuvą sudėkite keptuvėje patroškintas daržoves, gražgarstes, sūrį ir žalumynus, pagardinkite druska ir pipirais ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet formuokite kiaušinius. Rankomis arba naudodami maistinę plėvelę aplink virtus kiaušinius aplipdykite brokolių masę. Gautą rutulį dėkite į miltus, tuomet apvoliokite kiaušininio plakinyje ir galiausiai – panko džiūvėsėliuose. Jei turite laiko, pusvalandžiui palikite taip paruoštus kiaušinius šaldytuve. Nedideliame puode įkaitinkite rapsų aliejų, sudėkite pasiruoštus kiaušinius ir gruzdinkite juos, kol įgaus auksinį atspalvį. Patiekite škotiškus kiaušinius su natūraliu jogurtu bei smulkintais žalumynais. Skanaus!

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą