Obuolių pyragas su traškia plutele: tortų meistrė pasidalijo savo receptu
Šiuo receptu su „Savaitgalio“ skaitytojais pasidalijo vilnietė Indrė Grigūnienė, įkūrusi Indrės tortainę ir savo gardėsiais lepinanti išrankiausius smaližius.
Išbandykite ir jūs – paprasta, lengva ir gardu.
Obuolių pyragas su traškia plutele
Reikės:
5 vidutinio dydžio obuolių
200 g sviesto
190 g cukraus
2 kiaušinių
300 g miltų
2 a. š. vanilinio cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
2 v. š. cukraus obuoliams apibarstyti
1 a. š. cinamono obuoliams apibarstyti
Obuolius nulupkite, išimkite sėklytes, supjaustykite skiltelėmis. Apibarstykite cukrumi ir cinamonu.
Sviestą ištirpinkite, pilkite į jį cukrų, gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų. Suberkite vanilinį cukrų, išmaišykite. Įmuškite 2 kiaušinius, išsukite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite. Supilkite į masę, gerai išmaišykite. Suberkite obuolius, išmaišykite, kad jie apliptų tešla.
SVARBU: pasirinkite kuo didesnę kepimo formą, idealiai tinka orkaitės kepimo skarda arba naudokite ne vieną didesnį indą. Įklokite kepimo popierių arba ištepkite riebalais, kad tešla nepriliptų prie kepimo indo.
Obuolių pyrago masę paskirstykite plonu sluoksniu po skardą. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Pyragas ypač skanus, kol karštas. Rekomenduoju valgyti su vaniliniais ledais arba apibarstyti cukraus milteliais, o mėgstantiems šokoladą – aptepti šokoladiniu kremu.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra