Margas šokoladinis keksas pagal seną gerą receptą: dar nebuvo, kad nepavyktų
Margas šokoladinis keksas
Reikės:
250 g margarino (arba sviesto)
5 kiaušinių
1,5 stiklinės cukraus
2 stiklinių miltų
2 nubr. a. š. sodos
1 v. š. kakavos
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Apvalią kepimo skardą su skyle viduryje ištepkite margarinu, pabarstykite miltais.
Margariną ištirpinkite, atvėsinkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite atvėsusį margariną, išmaišykite.
Berkite miltus, sodą ir gerai išmaišykite tešlą.
Tešlą padalinkite perpus, į vieną dalį įmaišykite kakavą.
Šaukštu dėkite masę į skardą – tai šviesią, tai tamsią, dar šiek tiek pamaišykite skardoje, kad ji gražiai pasiskirstytų.
Kepkite apie 50-55 minutes.
Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Pyragą galima apibarstyti milteliniu cukrumi ar aplieti šokoladiniu glajumi.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra