Blynai be cukraus: vien jų kvapas iš lovos išvers visus miegalius
Blynams reikės:
1 labai sunokusio
banano
1 kiaušinio
40 g sviesto
120 ml mėgstamo pieno
100 g miltų
½ a. š. kepimo miltelių
žiupsnio cinamono
žiupsnio druskos
Pagardinti reikės (nebūtina):
3 v. š. graikinio jogurto
klevų sirupo pagal skonį ir mėgstamą saldumą
cinamono pagal skonį
Kaip gaminti
Paruoškite degintą sviestą. Ant nedidelės kaitros lydykite sviestą tol, kol šis paviršiuje ims burbuliuoti. Netrukus sviestas ims tamsėti – nuimkite nuo kaitros, kai spalva primins gintarinę. Iškart perpilkite į kitą indą ir palikite trumpam atvėsti.
Ruoškite likusią tešlą. Sutrinkite bananą, į jį įplakite kiaušinį. Įdėkite druskos, cinamono, supilkite pieną, gerai išmaišykite.
Įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Jeigu naudojate papildomus priedus (riešutus, uogas, šokolado gabalėlius), juos taip pat įmaišykite dabar. Galiausiai atsargiai įsukite sviestą.
Blynus kepkite sausoje nepridegančioje keptuvėje. Jeigu nesate tikri dėl keptuvės paviršiaus, ją pirmąkart patepkite labai plonu aliejaus sluoksniu – kitiems kartams to tikrai nebeprireiks.
Patiekite su graikiniu jogurtu arba cinamoniniu jo padažu: kelis šaukštus jogurto išmaišykite su žiupsniu cinamonu ir klevų sirupu. Šalia taip pat tiks mėgstamos uogos ar bananai.
Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra