Keptas vištienos vyniotinis: receptas, kurį nuoširdžiai rekomenduoju išbandyti

Šventėms vyniotinius visuomet gaminu pati. Dažniausiai gaminu vištienos vyniotinius su džiovintais  vaisiais (slyvomis, abrikosais). Man jie patys skaniausi, o svarbiausia – kad jie skanūs ir mano artimiesiems – tėveliams, vaikams, o tai jau nemažai!

Šįsyk aš gaminau vištienos vyniotinį iš vištienos šlaunelių mėsos. Vyniotinis gavosi labai labai gardus ir nesausas. 

Nuoširdžiai rekomenduoju šį vištienos vyniotinį pasigaminti ir jums, nes jį pagaminti nėra sudėtinga.

Orkaitėje keptas vištienos vyniotinis

Reikės:

apie 0,5 kg vištienos šlaunelių mėsos,

2 morkų,

džiovintų slyvų,

džiovintų abrikosų,

vištienos prieskonių,

džiovintų prieskoninių žolelių (naudojau džiovintus špinatus),

pipirų ir druskos,

lydyto sviesto.

Kaip gaminti 

Vištienos šlaunelių mėsą pagardinau prieskoniais, sudėjau vieną šalia kito ant pjaustymo lentelės, uždengiau maistine plėvele ir virtuviniu plaktuku kiek paploninau. 

Keptuvėje lydytame svieste pakepinau burokine trintuve tarkuotas morkas.

Kiek atvėsintas morkas pagardinau česnaku, prieskoninėmis žolelėmis ir sudėjau ant vištienos.

Ant viršaus sudėjau nuplykitas džiovintas slyvas, abrikosus.

Padedama maistinės plėvelės susukau vyniotinį ir įdėjau į kepimo rankovę, kurią perkirpau, padarydama kvadrato formą – taip patogiau susukti.

Vyniotinį perrišau siūlu, tvirtai surišau galus ir padėjau į skardelę su kepimo popieriumi.

Iškeptą vyniotinį atvėsinau, uždėjau svorio (paslėgiau) ir pastačiau į šaldytuvą sutvirtėti nakčiai.

Ryte vyniotinis buvo tvirtas ir kuo puikiausiai pjaustėsi.

Skanaus!

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą