Riešutinis kavos tortas: neapsiriksite išbandę šį puikų receptą

Reikalingi produktai

Biskvitui:

4 kiaušiniai (kamb. temperatūros)

140 g cukraus

140 g miltų

80 g žemės riešutų

1 a. š. kepimo miltelių

3 v. š. aliejaus

3 v. š. verdančio vandens

žiupsnelis druskos

Kremui:

400 g maskarponės

100 g riebios grietinės

1 indelis „Rududu“ (daugiau ar mažiau – pagal norimą saldumą)

apie 150 g žemės riešutų

100–150 g ištirpinto šokolado

Kaip gaminti

Biskvitui kiaušinius su druska plakame iki pirmų putų. Tada dalimis pilame cukrų ir plakame iki tirštų baltų putų. Masė turi patrigubėti.

Į kiaušinių masę įsijojame miltus ir kepimo miltelius, lopetėle atsargiai išmaišome.

Į indelį pilame aliejų, karštą vandenį ir porą šaukštų tešlos. Viską išmaišome ir supilame atgal į miltų masę.

Riešutus pasmulkiname, pakepiname ir suberiame į tešlą. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min. Atvėsiname formoje, geriausia atvėsusį palaikyti šaldytuve.

Kremui pasikepiname riešutus ir juos pasmulkiname.

Maskarponę, grietinę ir „Rududu“ išplakame iki vientisos masės.

Ištirpiname šokoladą. Pasidarome apie 100 ml juodos kavos.

Biskvitą padaliname į 3 dalis, sulaistome kava.

Tepame šokoladu, barstome riešutais, tepame kremą. Taip sluoksniuojame abu sluoksnius. Viršų ir šonus aptepame kremu, riešutais.

Puošiame pagal fantaziją.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą