Trupininis pyragas su varške ir uogomis: visi prašys pakartoti
Tešlai reikės:
300 g miltų
100 g sviesto
80 g cukraus
1 kiaušinio
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
4 v. š. labai šalto vandens
Įdarui:
300 g varškės
100 g maskarponės
150 g cukraus (ar pagal skonį)
2 kiaušinių
2 v. š. kukurūzų krakmolo apie
300 g šviežių ar šaldytų uogų – aviečių, mėlynių, šilauogių, vyšnių be kauliukų, serbentų
Kaip gaminti
Tešlai miltus sumaišykite su cukrumi, druska, kepimo milteliais.
Burokine tarka sutarkuokite šaltą sviestą ir rankomis sutrinkite viską į trupinius. Supilkite išplaktą kiaušinį, vandenį ir greitai užminkykite tešlą. Maždaug ketvirtadalį tešlos atskirkite, abu gabaliukus suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą porai valandų ar ilgiau.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Įdarui virtuvinio kombaino inde gerai ištrinkite varškę su maskarpone, cukrumi, krakmolu ir kiaušiniais.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Burokine tarka sutarkuokite didesnįjį tešlos gabalėlį, trupinius paskirstykite vienodu sluoksniu.
Ant viršaus supilkite varškės masę, apibarstykite uogomis (jei šaldytos, atšildyti nereikia).
Likusį tešlos gabalėlį sutarkuokite burokine tarka, šiais trupiniais apibarstykite pyrago paviršių.
Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 min., nelygu pyrago storis.
Iškepusį ištraukite iš orkaitės, leiskite pastovėti 10 min., tuomet išimkite iš skardos ir leiskite visiškai atvėsti.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra