Šis desertas sužavės visus šokolado mėgėjus: ingredientų nedaug, o skonis – karališkas

Jeigu mėgstate šokoladą, išbandykite šį paprastai paruošiamą desertą vos iš kelių ingredientų.

Purus, lengvas ir tikrai gardus desertas puikiai tiks bet kokios šventės proga ar tiesiog šiaip norint pasilepinti. Ingredientų nedaug, paruošti paprasta, tad imkite ir išbandykite. 

Šokoladinis desertas 

Reikės: 

170 g kokybiško juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 proc. kakavos), smulkiai sukapoto

120 ml pieno

1 v. š. apelsinų likerio (nebūtina, bet rekomenduotina)

240 ml graikinio jogurto (10 ar 2 proc. riebumo) 

Patiekti reikės: 

šviežių uogų 

mėtų lapelių

šokolado gabaliukų 

Kaip gaminti 

Šokoladą sudėkite į karščiui atsparų dubenį. Nedideliame puode užvirinkite pieną, užpilkite ant šokolado ir palikite pastovėti 1–2 minutes. Išmaišykite mentele arba mediniu šaukštu, kol gausite vientisą masę. Nedideliame dubenyje išplakite graikinį jogurtą. Atsargiai mentele įmaišykite į šokoladą, įmaišykite šaukštą likerio. Supilkite masę į mažus indelius ir palikite vėsiai, kad sutvirtėtų. Patiekdami papuoškite šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais, kapotu šokoladu. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą