Šildanti pomidorų sriuba, kurią sugebės pagaminti net virtuvės naujokai
Imame didelį indą su dangčiu tinkantį kepti orkaitėje.
Aš naudoju seną savo vyro puodą, kuris gal jau ir nelabai išvaizdus, bet darbą atlieka puikiai.
4–6 porcijos.
Pomidorų sriuba
Paeiliui į puodą dedame:
2 kg į 4–6 dalis pjaustytus pomidorus;
1 didelę raudonąją papriką, pjaustytą didesniais gabaliukais;
šviežio baziliko pagal skonį (aš naudoju 3–4 šakeles);
4–5 skiltelės česnako;
1 didesnis svogūnas pjaustytas į 4 dalis;
200 g čederio sūrio, pjaustyto į 4–5 dalis;
druskos, pipirų pagal skonį;
vandens (kad apsemtų produktus mažiau negu puse).
Kaip gaminti:
Viską uždengiame ir dedame į orkaitę 200 laipsnių temperatūroje vienai valandai. Leidžiame šiek tiek pravėsti ir sutriname maisto trintuve. Aš naudoju rankinę. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra