Vištienos maltinukai kitaip – išmėginkite su kokosų pienu
Vištienos maltinukai
Reikės:
600 g maltos vištienos;
1 kiaušinis;
2 šaukštai panko džiūvesėlių;
3 skiltelės česnako;
1 šaukštas sojos padažo;
druskos ir pipirų pagal skonį.
Padažas:
1 šaukštas aliejaus;
1/2 raudonos paprikos;
1/2 svogūno;
1 šaukštas raudonojo kario pastos;
1 skardinė kokosų pieno;
1 šaukštas sojos padažo;
1 šaukštas rudojo cukraus;
smulkintos kalendros pagal skonį.
Gaminimas:
Iš maltinukams skirtų produktų sumaišykite vientisa masę kaip kotletams. Dėkite į šaldytuvą 15–20 min., kad panko džiūvesėliai suminkštėtų. Išėmus iš šaldytuvo formuokite nedidelius kukuliukus ir iškepti keptuvėje su aliejumi. Išimkite iš keptuvės. Į keptuvę pilkite aliejaus ir jame apkepinkite smulkintą svogūną ir papriką. Kepinkite apie 5 minutes dažnai maišant. Sudėkite kario pastą, supilkite kokosų pieną, sojos padažą, dėkite cukrų ir virkite 5 minutes vis pamaišant. Sudėkite į kokosų padažą maltinukus ir dar ant vidutinės kaitros pavirkite kelias minutes. Jei trūksta druskos, įberkite jos arba įpilkite dar sojos padažo. Pagardinkite smulkinta kalendra.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra