Vištienos maltinukai kitaip – išmėginkite su kokosų pienu

Vištienos maltinukai

Reikės:

600 g maltos vištienos;

1 kiaušinis;

2 šaukštai panko džiūvesėlių;

3 skiltelės česnako;

1 šaukštas sojos padažo;

druskos ir pipirų pagal skonį.

Padažas:

1 šaukštas aliejaus;

1/2 raudonos paprikos;

1/2 svogūno;

1 šaukštas raudonojo kario pastos;

1 skardinė kokosų pieno;

1 šaukštas sojos padažo;

1 šaukštas rudojo cukraus;

smulkintos kalendros pagal skonį.

Gaminimas:

Iš maltinukams skirtų produktų sumaišykite vientisa masę kaip kotletams. Dėkite į šaldytuvą 15–20 min., kad panko džiūvesėliai suminkštėtų. Išėmus iš šaldytuvo formuokite nedidelius kukuliukus ir iškepti keptuvėje su aliejumi. Išimkite iš keptuvės. Į keptuvę pilkite aliejaus ir jame apkepinkite smulkintą svogūną ir papriką. Kepinkite apie 5 minutes dažnai maišant. Sudėkite kario pastą, supilkite kokosų pieną, sojos padažą, dėkite cukrų ir virkite 5 minutes vis pamaišant. Sudėkite į kokosų padažą maltinukus ir dar ant vidutinės kaitros pavirkite kelias minutes. Jei trūksta druskos, įberkite jos arba įpilkite dar sojos padažo. Pagardinkite smulkinta kalendra. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą