Prasidėjus grybų sezonui, išbandykite aukštaitiškos voveraičių sriubos su grietinėle receptą: pirštus apsilaižysit
Reikės:
200 g šviežių voveraičių (tinka ir džiovintos) 2 bulvių 1 morkos didelio svogūno 100 ml grietinėlės šlakelio aliejaus 1 litro vandens druskos, juodųjų pipirų, šviežių krapų pagal skonį
Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką, įpilkite aliejaus ir apkepkite keptuvėje. Užkaiskite puodą ir sudėkite supjaustytas bulves, apkeptas daržoves, voveraites. Kai viskas išvirs, įpilkite grietinėlės (tinka ir lydytas sūrelis). Dar kartą sriubą užvirkite, supilkite į lėkštes ir pagardinkite šviežiais krapais. Prie voveraičių sriubos tinka mielinės tešlos paukšteliai.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra