Pusryčiai, kurių niekas nepramiegos – vafliai su varške ir mėlynėmis
Skanūs vafliai su varške, ryžių miltais, paskaninti mėlynėmis. Tai mergaičių prašymas. Joms patinka, kai į pačią vaflių tešlą yra įmaišoma uogų.
Tiesa, uogos puikiausiai tinka ir šaldytos. Taip sunaudojame vienas iš paskutinių šaldiklio atsargų. O jūs dar turite šaldytų uogų? Iš normos iškepsite 10–12 vaflių. Užtruksite apie 30 minučių.
Vafliai su varške ir mėlynėmis
Reikės:
200 g varškės;
2 kiaušiniai;
2 v. š. cukraus;
1 a. š. vanilinio cukraus;
150 ml kefyro;
3 v. š. sviesto (tirpinto);
5 v. š. ryžių miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
2 saujos mėlynių (tinka ir šaldytos).
Gaminimas:
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir vanilinu, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame tirpintą sviestą, kefyrą. Varškę lengvai pertriname šakute ir įmaišome į vaflių tešlą. Suberiame ryžių miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome. Suberiame mėlynes ir atsargiai permaišome. Kepame gerai įkaitintoje elektrinėje vaflių keptuvėje, kol vafliai iškeps ir gražiai apskrus. Patiekiau su bananu, šaldytomis mėlynėmis ir avietėmis. Vaflius pabarsčiau kokoso drožlėmis.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra