Ploniausi ir gardžiausi blyneliai, kokius jaunystėje kepdavo močiutės – šis senovinis receptas fantastiškas

Ingredientai:

Kiaušinis – 1 vnt; pieno – 100 g; vanduo – 100 g; miltai – 120 g; druskos – žiupsnelis; cukraus – 2 šaukšteliai; sviesto – 10 g; saulėgrąžų aliejaus – 1 valgomasis šaukštas. Varškės įdarui: varškės įdarui: varškės – 100 g; grietinės – 20 g; cukraus – 1,5 valgomojo litro; kiaušinis – 0,5 vnt.

Gaminimas:

Prieš kepdami blynus, pieną ir sviestą iš šaldytuvo išimkite iš anksto. Svarbu, kad visi ingredientai bus kambario temperatūros. Išplakite kiaušinį su cukrumi, žiupsneliu druskos ir nedideliu kiekiu pieno ir vandens mišinio. Suberkite miltus, nuolat plakdami blynų tešlą, kad neliktų gumuliukų. Tada įmaišykite likusį skystį. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir ištirpintą sviestą. Jei įmanoma, leiskite tešlai šiek tiek ilgiau pastovėti. Įdarui kulinarijos knygoje rekomenduojama mėsmale plakti varškę, grietinę, cukrų ir kiaušinį. Šiais laikais galima naudoti blenderį. Į įkaitintą keptuvę pilkite po truputį blynų tešlos ir tolygiai paskirstykite. Apkepkite iš vienos pusės, apverskite. Ant apkeptos blyno dalies nuo krašto dėkite įdaro ir susukite. Po to gaminiai jau paruošti, tačiau jie bus dar skanesni, jei jau įdarytus blynus apkepsite keptuvėje su gabalėliu sviesto arba iškepsite orkaitėje. Taip pat galite pasigaminti labai skanų blynų pyragą su kondensuotu pienu. Skanaus!

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą