Aukštaitiški „virtieniai“ – populiariausi su plaučių įdaru: skonį paįvairins skirtingi padažai

Aukštaitiški „virtieniai“ 

Tešlai reikės: 

1–1,5 kg miltų;

0,5 l šalto vandens;

žiupsnelio druskos. 

Plaučių įdarui: 

400 g virtų kiaulės plaučių;

100 g kiaulienos;

1–2 svogūnų;

šiek tiek maltų juodųjų ir kvepiančių pipirų;

druskos.

Bulvių įdarui: 

300 g šoninės;

1 kg bulvių;

1 svogūno;

pipirų. 

Varškės įdarui: 

1 kg varškės;

1–2 kiaušinių;

druskos. 

Gaminimo eiga: 

Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Sumaišome miltus su šaltu vandeniu ir druska, bei minkome kol ji nebelimpa prie rankų. Tuomet pasiruošiame skirtingus įdarus. Ruošdami plaučių įdarą plaučius ir mėsa išverdame ir sumalame, svogūną pakepame. Tuomet viską sumaišome, įberiame prieskonius ir dar kartą permaišome. Virtiniai su plaučių įdaru skaniausi valgant su spirgučiais. 

Ruošdami bulvių įdarą supjaustome šoninę ir pakepiname su pjaustytais svogūnais. Bulves išverdame ir sutriname. Visus įdaro priedus gerai išmaišome. Ruošdami varškės įdarą sausą varškę gerai ištriname su kiaušiniais, pasūdome ir išmaišome. O tuomet iš tešlos padarome apvalius paplotėlius į kurių vidurį įdedame įdaro. Perlenkus paplotėlį pusiau jo kraštus suspaudžiame ir gražiai užlankstome. Patarimas šeimininkėms – „virtienius“ su skirtingais įdarais geriausia užlankstyti skirtingai, kad išvirus būtų galima atskirti kur kuris. Virtinius verdame pasūdytame vandenyje 15–20 minučių. Patiekiame su sviesto ir grietinės arba spirgučių padažu. Skanaus! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą