Atsibodo tradicinės dešrelės dešrainiuose? Išbandykite sezono hitą – „čiuptainio“ receptą

„Čiuptainiai“: grilyje kepti skraidkalmarių čiuptuvai bandelėje 

Reikės: 

1 kg skraidkalmarių čiuptuvų,

alyvuogių aliejaus,

2 česnako skiltelių,

1 svogūno,

šviežiai spaustų citrinos sulčių,

druskos,

10–15 pipirų žirnelių,

2 lauro lapų. Taip pat: dešrainių bandelių, šviežių pomidorų, aisbergo salotos, majonezo, garstyčių, aštraus padažo, šviežių petražolių. 

Gaminame: 

Į puodą su vandeniu sudėkite supjaustytą svogūną, lauro lapus, pipirų žirnelius, žiupsnį druskos. Vandeniui užvirus, sudėkite čiuptuvus ir virkite 20–30 minučių. Ar išvirę, patikrinkite šakute. Išvirusius juos išimkite, perliekite šaltu vandeniu ir sudėkite į dubenį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite smulkintą česnaką. Leiskite pailsėti kambario temperatūroje nuo 30 minučių iki 1 valandos. Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio karščio. Dėkite čiuptuvus ir kiekvieną pusę kepkite 2–4 minutes, kol jie gražiai apanglės. Nuimkite ir apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druska ir pipirais. Bandeles lengvai apkepkite kepsninėje. Į jų vidų įtepkite šiek tiek majonezo, garstyčių. Įdėkite kelis pomidorų griežinėlius ir pridėkite aisbergo ar kitų mėgstamų salotų. Ant visko užklokite po keptą čiuptuvą bei apliekite aštriu padažu ir apibarstykite šviežiomis smulkintomis petražolėmis. Kaip ir su dešrainiais, čia galite lengvai eksperimentuoti: įdėti ir kepintų svogūnų, marinuotų agurkėlių, šviežių ridikėlių, garstyčių sėklų ar rinktis kitas mėgstamas daržoves, salotas. Galite suruošti įvairių priedų stalą ir leisti kiekvienam svečiui susikurti savą „čiuptainį“. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą