Paverskite tradicinius lietinius išskirtiniu apkepu: šventinių pusryčių receptas
Skanių savaitgalio pusryčių. Šiandien mūsų pusryčiai šventiniai.
Iš nurodytų produktų gausis trys porcijos. Užtruksite apie 30 min.
Lietinių blynelių apkepas su varške
Lietiniams reikės:
2 kiaušiniai; 1 v. š. cukraus; Žiupsnis druskos; 250 ml pieno; 2 v. š. aliejaus; 200 g miltų.
Varškės įdarui:
200 g varškės; 1 – 2 v. š. cukraus; 1 a. š. vanilinio cukraus; 1 kiaušinis.
Papildomai:
Apie 50 g sviesto. Uogų, patiekti; Cukraus pudros, pabarstyti.
Lietiniams skirtus produktus sudedame į maisto smulkintuvą / kokteilinę ir išplakame iki vientisos masės. Tešlą paliekame apie 0,5 val. pastovėti ir pabrinkti. Lietinius kepame sausoje keptuvėje. Varškę gerai pertriname su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Gauta mase ištepame lietinius blynelius, suvyniojame į ritinėlį. Lietinius supjaustome į 3 dalis. Kepimo indą ištepame sviestu. Gražiai sustatome lietinių bokštelius. Aptepame tirpintu sviestu. Pašauname į įkaitintą iki 200 * C T orkaitę 7 – 10 min, kol paviršius gražiai apskrus. Pabarstome cukraus pudra ir patiekiame su uogomis
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra