Sočių salotų su kiprietišku sūriu ir avinžirniais receptas: puikus pietų patiekalas karštą dieną

Atrodo, kad labai daug produktų, bet darbo tikrai nėra daug. Šios salotos puikiai sueis ir kaip užkandis vakarienės metu vaišinant svečius ir kaip pagrindinis patiekalas pietums karštą vasaros dieną. 

Kiprietiško sūrio ir avinžirnių salotos 

5–6 porcijos 

300g konservuotų avinžirnių 260g „Icerberg“ salotos 225g „Halloumi“ tipo sūrio 170g blanširuoto brokolio 150g geltonosios paprikos 100g saulėje džiovintų pomidorų be aliejaus 90g raudonojo saldžiojo pipiro 85g saliero stiebo 65g raudonojo svogūno 15ml ypač tyro rapsų aliejaus 10g džiovinto česnako granulių 1/2 citrinos sulčių 5g trintų džiovintų kmynų 5g džiovintos maltos paprikos 5g raudonėlio 5g maltų juodųjų pipirų 5g druskos 5g „Amba“ prieskonių ( druska, chili, ciberžolė, ožragė, citrinos rūgštis) – nebūtina. 1g džiovintos trintos mėtos 1g smulkinto baziliko 

Avinžirnius gerai nuplauname ir maišome su prieskoniais: kmynais, džiovinta paprika, raudonėliais, pipirais, druska, džiovintais česnakais. Pilame 5ml rapsų aliejaus. Gerai išmaišome ir kepame 20min 170l temperatūroje vis pamaišant. Halumi arba kitaip, kiprietišką, sūrį supjaustome nedideliais gabaliukais ir sumaišome su „Amba“ prieskoniais. Jeigu jų neturite nebėda. Neberkite nieko. Kepame 180l temperatūroje apie 10min. Sumaišome padažą: 10ml rapsų aliejaus, citrinos sulčių, mėtos, baziliko. Visus likusius produktus pjaustome, smulkiname ir maisome su jau apkepintais avinžirniais ir kiprietišku sūriu. Pilame padažą ir gerai išmaišome. Skanaus! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą