Autentiškų raugintos tešlos blynų receptas: ruošti reikės dvi dienas, bet paragavę nepasigailėsit
Reikės:
300 ml kvietinių miltų raugo 300 g kvietinių miltų 0,5 l vandens 1 kiaušinio 1 a. š. druskos 2 a. š. cukraus 1/3 a. š. valgomosios sodos 2 v. š. aliejaus
Padažui reikės:
200 g rūkytos šoninės 1–2 svogūnų galvų 2–3 v. š. grietinės šviežių voveraičių (kiek negaila)
Į dubenį įpilkite stiklinę vandens ir 50 gramų miltų, išmaišykite ir brandinkite šiltai raugą bent dvi dienas. Tada į jį įberkite valgomosios sodos, palaukite, kol jis ims putoti. Į kitą dubenį įberkite miltų, įpilkite vandens, įmuškite kiaušinį, viską išplakite, vėliau sudėkite raugą, įpilkite aliejaus, kad blynai neprikibtų prie keptuvės. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę, tešla turi būti skystesnė nei grietinė. Išliekite didelį blyną per visą keptuvę ir kepkite, kol apskrus. Kai blynus iškepsite, ruoškite padažą. Supjaustykite šoninę, svogūnus ir kepkite ant nedidelės ugnies, įdėkite šviežių voveraičių ir paskaninkite grietine. Blynai bus gardūs ir su trintomis braškėmis ar mėlynėmis, taip pat su grietine ar uogiene.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra