Taip cepelinų dar negaminote: šis receptas pranoks visus lūkesčius
Lietuviškos virtuvės gerbėjai turėtų suklusti.
Gardžiais ir nekasdieniškais patiekalais namiškius džiuginanti šeimininkė Rasma Ras pasidalino tinginių, arba netikrų cepelinų receptu, kuris pavergs savo skoniu ir pranoks visų lūkesčius. „Man jie primena cepelinus, kai pašildai sekančią dieną keptuvėje. Tai pat panašus skonis į bulvinius blynus su mėsa. Gaminu juos, kai norisi kažko neįprasto“, – sakė Rasma Ras.
Netikri/tinginių „cepelinai“:
Reikės:
7 didelių bulvių (~3kg) 1 kg vištienos faršo 2 svogūnų prieskoniai (pipirai, paprika, petražolės, druska, bulvių prieskoniai) Padažui: 250 g liesos varškės 100 g grietinės špinatai, krapai, pipirai, druska, citrinos sultys
Gaminimas:
Svogūnai pakepinami ant sviesto, bulves sutarkuojame burokine tarka, įdedame faršą ir prieskonius bei viska labai gerai išminkome. Formuojame cepelino formos kukulius ir dedame į skarda. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 val. Valgome su varškės ir grietinės padažu.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra