Mokslo metų pradžią atšvęskite lengvai ir nebrangiai: du pyragai paruošiami per 30 min., pavyks visiems

Kokia šventė be skanumynų! Grįžimas į mokyklą užliejamas ne tik spalvingų gėlių jūros bangomis, bet ir šventiniais skanėstais.

Šokoladinis tortas su cukinijomis

Gaminimo laikas: 35 min. 

Reikės:

  • 2 puodelių miltų,
  • 3/4 puodelio kakavos miltelių,
  • 1 šaukštelio kepimo sodos,
  • 1 šaukštelio druskos,
  • 1 puodelio šokolado gabaliukų (nebūtina),
  • 1,5 puodelio cukraus,
  • 160 g sutarkuotų cukinijų,
  • ½ puodelio aliejaus arba migdolų sviesto,
  • 1,5 šaukšto gryno vanilės ekstrakto,
  • 1 puodelio vandens.

 

Glajui:

  • ½ puodelio kakavos miltelių,
  • 50 g ištirpinto šokolado,
  • 220 g tepamo kreminio sūrio,
  • ¼ puodelio sviesto,
  • 1,5 puodelio cukraus pudros,
  • 1,5 šaukštelio gryno vanilės ekstrakto,
  • 2–4 šaukštų pieno. 

 

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Ištepkite riebalais 28 cm kvadratinę kepimo formą. Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Sudėkite drėgnus ingredientus, įskaitant cukinijas. Maišykite, kol gausis tolygi masė.

Supilkite į kepimo formą ir išlyginkite paviršių. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynos 30 minučių arba kol į vidurį įkištas ir ištrauktas dantų krapštukas bus beveik švarus.

Pasiruoškite glajų. Leiskite kreminiam sūriui ir sviestui pasiekti kambario temperatūrą. Visus ingredientus suplakite elektriniu maišytuvu arba mikseriu. Jei masė per tiršta, labai lėtai įpilkite dar šaukštą ar du pieno. Jei masė per skysta, įberkite papildomai cukraus pudros.

Prieš glaistydami pyragui leiskite atvėsti. 

Nekeptas šokoladinis „cheesecake“ 

Nenorite jungti orkaitės? Jokių problemų! Th. Lauvray siūlo paruošti šį nekeptą sūrio pyragą. Labai lengvas „cheesecake“ stiliaus pyragas tiesiog tirps burnoje – tereikia skirti 20 minučių laiko išvakarėse ir palikti šaldytuve bent 12 valandų. Pagrindui galite naudoti mėgstamus sausainius – pasidairykite akcijų jiems, kad sutaupytumėte.

Gaminimo laikas: 20 min. 

Reikės:

  • 125 g „Gaidelio“ sausainių ar panašių,
  • 50 g sviesto,
  • 250 g rikotos sūrio,
  • 160 g juodojo šokolado,
  • 50 g cukraus,
  • 100 ml 10–18 proc. riebumo grietinėlės,
  • 1 želatinos lapelio. 


Gaminimas:

Sutrinkite sausainius virtuviniu kombainu arba sudėkite į užspaudžiamą maišelį ir sutrinkite kočėlu. Suberkite į dubenį, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Jais išklokite pyrago formą, keksiukų formeles arba kitą indą.

Gerai prispauskite sausainius stikline prie formos dugno, kad susiformuotų tvirta pluta. Šokoladą, supjaustytą gabalėliais, ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba inde virš karšto vandens.

Išplakite rikotą ir cukrų iki vientisos masės, tada supilkite ištirpintą šokoladą.

Sumaišykite grietinėlę ir želatiną, užvirinkite 30 sek. Palikite atvėsti, tada supilkite į šokolado mišinį, gerai išmaišykite.

Mišinį supilkite ant sausainių ir 12 valandų laikykite šaldytuve. Papuoškite šokolado drožlėmis, šviežiais vaisiais. 

 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą