Trupiniuotis su obuoliais: sveikas desertas su daug organizmui būtinų medžiagų
Trupiniuotis su obuoliais ir šilauogėmis
Įdarui reikės:
2/3 obuolio (tvirtesnio, saldžiarūgščio, pvz. „Golden“) 1 valg. š. šilauogių 1/2 arbat. š. avižų miltų 1 arbat. š. rudojo cukraus
Trupiniams reikės:
4 valg. š. viso grūdo dalių avižiniai dribsniai 2 valg. š. viso grūdo dalių avižinių miltų 1 1/2 valg. š. rudojo cukraus 15 g (1 valg. š.) sviesto
Obuolius supjaustyti nedideliais gabaliukais. Į keraminį indelį sudėti obuolius, šilauoges, miltus, cukrų ir viską išmaišyti. Atskirai sumaišyti dribsnius, miltus, cukrų ir sviestą. Juos uždėti ant obuolių, lengvai paspausti į apačią. Kepti 180 laipsnių temp. apie 22–25 min. ar kol viršus taps lengvai auksinės spalvos. Truputį atvėsinti ir patiekti su plakta grietinėle, ledais ar jogurtu.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra