Interneto žvaigždė dalinasi rudeniu kvepiančiu desertu: cinamoninės bandelės su obuoliais
Kaune gyvenantis virėjas Martynas Lavickas (29 m.) kulinarinį talentą atskleidžia ne tik restorane, bet ir savo namų virtuvėje, kur gimsta receptai, sulaukę didelio lietuvių susidomėjimo ir tapę tikru interneto hitu.
Išbandyti Martyno receptus galite užsukę į jo socialinius tinklus „Instagram“ ir „TikTok“, o su naujienų portalo lrytas.lt skaitytojais kulinaras dalinasi ir keliais mėgstamais savo receptais.
Cinamoninės bandelės su obuoliais
Tešlai:
120 ml šilto vandens 3,5 g aktyvių sausų mielių 300 g kvietinių miltų 27 g rudojo cukraus 1 g druskos 57 g sviesto (minkšto) 1 didelio kiaušinio (kambario temperatūros) 180 ml šilto pieno (ne karšto) Įdaras: 57 g sviesto (minkšto) 110 g rudojo cukraus 1 arbatinio šaukštelio cinamono 0,5 g arbatinio šaukštelio meduolių prieskonių 1 g jūros druskos 1–2 vidutinio dydžio obuolių 30 ml karamelinio padažo (namų gamybos arba pirktinio) Glajus: 57 g kreminio sūrio 60 ml sūdyto karamelinio padažo 130 g cukraus pudros 15–30 ml pieno
Gaminimas:
Į vidutinio dydžio dubenį supilkite vandenį, mieles ir 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Išplakite, kad mielės ištirptų, ir palikite, kol ruošite tešlą. Į labai didelį dubenį suberkite persijotus miltus. Viduryje padarykite duobutę ir į ją įdėkite cukrų, druską, sviestą, kiaušinius ir šiltą pieną. Ant viršaus supilkite ištirpintų mielių mišinį. Pradėdami nuo vidurio, sumaišykite skystus ingredientus. Maišykite, kol susiformuos drėgna bei lipni tešla ir visi miltai bus įmaišyti. Rankomis viską gerai sumaišykite. Uždenkite ir apie 45 minutes palikite šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų ir padvigubėtų. Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą, rudąjį cukrų, cinamoną, meduolių prieskonius, druską ir karamelę. Maišykite, kol masė taps vientisa. Atidėkite vėlesniam naudojimui. Nulupkite obuolius, supjaustykite juos mažais kubeliais ir atidėkite vėlesniam naudojimui. Ant švaraus ir lygaus paviršiaus pabarstykite šiek tiek miltų. Uždėkite tešlą ir pabarstykite šiek tiek miltų ant viršaus. Su kočėlu iškočiokite didelį stačiakampį. Ant iškočiotos tešlos tolygiai paskirstykite cinamono, sviesto ir cukraus mišinį, o ant viršaus pabarstykite supjaustytus obuolius. Iškočiokite ilgą ritinį, padalinkite ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, 25–30 minučių.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra