Lašišai ant grilio paruošti prireiks kelių ingredientų: restorano savininkas dalijasi receptu
Lašiša – žuvis karalienė Reikės:
1 kg lašišos filė 0,5 stiklinės druskos 1 stiklinės cukraus
Garnyrui reikės:
po saują lapinių salotų (tinka gražgarstės, špinatai, sultenės) 200 g vynuoginių pomidorų citrusinių vaisių – apelsino ar greipfruto
Supjaustykite lašišą (gera porcija yra apie 150 g), sudėkite žuvį į indą, apibarstykite druskos ir cukraus mišiniu ir palikite marinuotis keletą valandų šaldytuve. Tada lašišą gerai nuplaukite ir nusausinkite. Rūkykite „kamado“ tipo kepsninėje, įkaitusioje iki 110 laipsnių, apie 30–40 min. Tinka medžio granulės. Išėmę lašišą iš kepsninės leiskite jai šiek tiek pailsėti. Garnyrui tiks lapinės salotos, pagardintos citrusinių vaisių skiltelėmis ir pomidorais.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra