Burnoje tirpstantis šokolado vyniotinis – puikus pasirinkimas jūsų saldžiam Kalėdų stalui

Kartais torto būna per daug, laiko pagaminti per mažai, o ir ragaujančių vos keletas.

Šis šokolado vyniotinis bus puikus pasirinkimas jūsų saldžiam stalui...

Šokolado vyniotinis

Tešlai reikės:

65 g miltų 4 kiaušiniai 35 g kakavos 100 g cukraus 1 a.š kepimo miltelių žiupsnelis druskos

Gaminimas:

Dubenyje sumaišome miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Kiaušinio trynius kartu su cukrumi išsukame iki purumo. Baltymus išplakame atskirai iki standžių putų. Į trynių masę dedame dalį miltų ir dalį baltymų. Mentelės pagalba atsargiai sujungiame viską. Sudedame likusius miltus ir baltymus bei vėl atsargiai išmaišome. Masė turi išlikti puri. Kepimo skardoje paklojame kepimo popierių, pilame tešlą, išlyginame ir kepame 10–12 min, 180 l temperatūroje. Kol kepa vyniotinio tešla ant stalo pasiruošiame lakštą kepimo popieriaus, pabarstome cukraus pudra. Iškepusi tešlos lakštą 10 min atvėsiname, verčiame ant stalo su kepimo popieriumi, nuimame kepimo popierių nuo viršaus ir atsargiai suvyniojame į ritinį. Pilnai leidžiame atvėsti.

Kremui reikės:

200 g kremio sūrio „Philadelphia“ 100 g minkšto sviesto 80 g cukraus pudros 0.5 citrinos sulčių

Gaminimas:

Minkštą sviestą išsukti su cukraus pudra, dėti kreminį sūrį, citrinos sultis ir vėl išmaišyti. Dėti į šaldytuvą 1 valandai, kad sustingtų. Atvėsusį vyniotinį atsargiai išvyniojame, tepame kremo sluoksnį ir vėl atsargiai suvyniojame. Suvyniojame į kepimo popierių ir dedame į šaldytuvą bent 4–6 val.

Šokolado sluoksniui reikės:

100 g šokolado 120 g grietinėlės 10 g sviesto

Gaminimas:

Grietinėlę užkaitiname, beriame šokoladą, maišome kol ištirps, dedame sviestą ir vėl išmaišome iki vientisos masės. Pilame ant sustingusio vyniotinio. Dedame 20 min į šaldytuvą. Puošiame pagal norus.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą