Jei švelniai troškinsite jautienos kulninę vyne, su trupučiu kantrybės ji taps išskirtiniu skanėstu.
Jautienos kulninė „Osso Buco“
Ingredientai:
- 4 jautienos blauzdų gabalų (apie 1,5 cm storio)
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 1/2 puodelio kvietinių miltų
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
- 1 smulkiai pjaustyto svogūno 2 smulkiai pjaustytų morkų
- 2 smulkiai pjaustytų salierų stiebų
- 3 smulkiai sukapotų česnako skiltelių
- 1 puodelio sauso baltojo vyno
- 1 puodelio jautienos sultinio
- 1 skardinės (400 g) smulkintų pomidorų
- 2 v. š. pomidorų pastos
- 2 a. š. šviežių čiobrelių lapelių
- 1 laurų lapo 1/4 puodelio šviežių smulkiai sukapotų petražolių
- 1 citrinos žievelės (gremolatai – tradiciniam Lombardijos virtuvės pagardui)
- 2 skiltelių smulkiai sukapoto česnako (gremolatai)
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
Paruošimo būdas:
- Jautienos blauzdų gabalus pabarstykite druska ir pipirais, apvoliokite miltuose. Nuimkite miltų perteklių.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepkite jautienos blauzdas iš visų pusių, išimkite ir atidėkite.
- Toje pačioje keptuvėje apie 5 minutes pakepkite svogūną, morkas ir salierus, kol suminkštės. Pridėkite česnaką ir kepkite dar minutę.
- Supilkite baltąjį vyną ir nugriebkite dugną – nuimkite visus prilipusius gabalėlius.
- Supilkite jautienos sultinį, smulkintus pomidorus, pomidorų pastą, įdėkite čiobrelius ir laurų lapą. Grąžinkite jautienos blauzdas į keptuvę.
- Užvirinkite, tada uždenkite ir perkelkite į orkaitę. Kepkite apie 2 valandas arba kol mėsa taps minkšta.
- Gremolatai sumaišykite petražoles, citrinos žievelę ir česnaką.
- „Osso Buco“ patiekite su gremolata.
Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra