Burnoje tirpstantis šokoladainis su traškia paslaptimi – tikra skonio palaima
Vis sparčiau artėjant Moters dienai, daugelis ima ieškoti būdų, kaip nustebinti savo brangiąsias, ar kokią šventę pačioms susikurti.
Tad, nors gėlės ir pradžiugintų ne vieną, dar daugiau džiaugsmo suteikia rankų darbo dovanos. O ypač – tos, kurios savyje slepia… šokoladą. Būtent to išmokti pakvies šio sekmadienio TV3 laida „La maistas. Iššūkis“, rašoma pranešime spaudai. Laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco su laidos svečiais šįkart kvies išmokti pasigaminti burnoje tirpstančius šokoladinius pyragus. Laidos dalyvis Mykolas pagamins šokoladainį su sausainių gabalėliais.
Kad sekmadienio ir Moters dienos laukti būtų smagiau, Mykolas savo receptu dalijasi jau dabar.
Šokoladainis su sausainių gabalėliais
Sausainių tešlai: 80 g sviesto; 80 g rudojo cukraus; 50 g cukraus; 1 didelio kiaušinio; 1 a.š. vanilės ekstrakto; 210 g miltų; 1/2 šaukštelio sodos; 10 g druskos; 200 g šokolado gabaliukų, Šokoladainio masei: 250 g šokolado; 150 g cukraus; 150 g sviesto; 3 kiaušinių; 60 g miltų; žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga
Gaminame sausainių tešlą: ištirpintą sviestą sumaišome su cukrumi. Įmušame kiaušinį ir suberiame visus likusius ingredientus, išskyrus miltus ir šokoladą. Viską išmaišius, galiausiai beriame šokolado gabaliukus ir miltus. Sujungtą masę atidedame į šalį. Šokoladainio masei ištirpiname sviestą ir šokoladą. Išplakame kiaušinius ir cukrų. Į kiaušinių masę supilame pravėsusią šokolado masę, išmaišome. Supilame miltus ir išmaišome Dalį tešlos pilame i kepimo formą. Netvarkingais gabalėliais klojame sausainių tešlą ir supilame likusią šokoladinę pyrago masę. Beriame šokolado ir kepame 20–25 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra