Šio sotaus kiaulienos guliašo neatsivalgysite niekada: pakaks pakeisti vos vieną ingredientą

Kai orai nedžiugina, ūpą pakels gardus maistas. Pigi ir lengvai paruošiama kiauliena gelbsti įvairiose situacijose, tačiau kartais virtuvėje gali pritrūkti idėjų. Pasak kulinarijos šefės Elvyros Semaškos, visai nebūtina nerti į gilius kulinarinius vandenis – pats paprasčiausias nebrangus ir daugelio mėgstamas kiaulienos kumpis gali nustebinti, rašoma pranešime spaudai.

Jeigu vidury savaitės orkaitės jungti ir viso kumpio kepti nesinori, „Iki“ kulinarijos šefė Elvyra Semaška siūlo šią mėsą panaudoti sotiems ir nebrangiems troškiniams. Reikės visai nedaug ingredientų ir mažai darbo, kad už valandos ant stalo jau garuotų gardus patiekalas. Ji primena, kad ruošiant kumpį troškiniams, rekomenduojama jį supjaustyti nedideliais kubeliais, ir visų pirma trumpai apkepti aukštoje temperatūroje dideliame puode ar keptuvėje. Šitaip sulaikysite sultis mėsos viduje, tuomet ją reikėtų troškinti žemesnėje temperatūroje su prieskoniais ir daržovėmis. Taip kiaulienos kumpis išliks sultingas ir įgaus puikų skonį. Gardų kiaulienos troškinį paruošti moka daugelis, tačiau visada verta išmokti naujų receptų. Kulinarijos šefė siūlo dvi paprastas idėjas – europietiškos klasikos ir egzotiškos Azijos gerbėjams.

Azijietiško stiliaus kiaulienos troškinys Porcijos: 4 Gaminimo laikas: 60 min.

Reikės:

500 g šviežio kiaulienos kumpio, 2 šaukštų sezamo sėklų, 2 raudonųjų svogūnų, ryšulėlio šviežių svogūnų laiškų, 3 česnako skiltelių, 3 šaukštų aliejaus, 1 morkos, 2 šaukštų krakmolo, 1 raudonosios paprikos, 1 šaukšto sojos padažo, 2 šaukštelių pomidorų pastos, druskos, pipirų, paprikos miltelių, kario miltelių, imbiero miltelių – pagal skonį.

Gaminame:

Mėsą supjaustykite juostelėmis, pabarstykite krakmolu ir kepkite puode, kol apskrus. Morką, papriką supjaustykite juostelėmis, svogūną – plunksnelėmis. Sojos padažą sumaišykite su pomidorų pasta, įdėkite druskos, pipirų, paprikos, imbiero ir kario miltelių. Supilkite į mėsą ir įpilkite 0,5 litro vandens arba sultinio. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Kai mėsa suminkštės, keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepkite smulkintą česnaką ir daržoves, kol jos lengvai paruduos, ir sudėkite prie kiaulienos. Viską kartu patroškinkite apie 5 minutes. Patiekite troškinį su ryžiais, apibarstytą sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.

Sotus kiaulienos guliašas su grybais 

Porcijos: 4 Gaminimo laikas: 45 min.

Reikės: 

400 g šviežio kiaulienos kumpio, 2 svogūnų, 200 ml grietinėlės, 300 g pievagrybių, 1 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių, 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių, 1 šaukštelio mairūno, jeigu norite – mėsos prieskonių, 2 skiltelių česnako, ryšulėlio šviežių petražolių. 

Gaminame: 

Mėsą supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais. Susmulkinkite svogūnus ir grybus. Keptuvėje apkepkite mėsą, svogūną ir susmulkintą česnaką. Kai paruduos, sudėkite grybus. Suberkite prieskonius ir šiek tiek pakepinkite. Viską užpilkite 500 ml vandens arba sultinio ir virkite apie 15 minučių, kol mėsa suminkštės. Supilkite grietinėlę, pavirkite dar 10 min. ir patiekite apibarstę smulkintomis petražolėmis. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą