Širdį pavergė traškūs vafliai: už receptą dėkos visi, besirūpinantys savo svoriu ir sveikata

Sako, nėra nieko geriau, kuomet gali sau leisti vartytis pataluose ir mėgautis vėlyvaisiais pusryčiais. Aš sakau, kad yra dar geriau – mano atveju aš pirmadienį ir penktadienį mėgaujuosi ir ankstyvaisiais ir vėlyvaisiais pusryčiais. Dvigubas laimėjimas. Taip jau yra, kai namiškių biologiniai laikrodžiai nesutampa. 

Kokie jūsų mėgstamiausi? Bene populiariausi turbūt ir dar ilgai topų viršūnėse karaliaus „Benediktai“, bet mano skonių paletę jau kuris laikas užkariavo šie traškūs vafliai. Vafliai yra puikus pasirinkimas visiems, kurie stebi savo angliavandenių suvartojimą. Pagrindinės sudedamosios dalys – kiaušiniai ir sūris – yra pilni baltymų. Tai gali padėti jaustis sotiems ir lengviau atsispirti nemaloniems potraukiams. Be to, juose yra žymiai mažiau angliavandenių, palyginti su įprastais vafliais! 

Traškūs vafliai 

Reikės: 

2 didelių kiaušinių ~70 g tarkuoto sūrio (pasirinkite mėgstamiausią, bet aš naudoju mozarela) kelių svogūno laiškų ( nebūtina) 50 g virto kumpio, dešros ar vištienos pagal skonį česnakines druskos 

Vaflių gaminimas: 

Vaflių keptuvę patepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite, tai vafliai iškeps traškūs. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, pasirinktą mėsa, smulkintus svogūno laiškus ir kiaušinius. Pagardinkite česnakine druska. Gerai išmaišius, masę šaukštu dėkite į vafline ir kepkite 3 -5 min. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą