Kaip išsirinkti tobulą sofą?

Sofa - vienas iš patogiausių ir praktiškiausių baldų. Minkšta ir garantuojanti komfortą, sofa yra neatsiejama svetainės dalis. Išsitiesę ant sofos mes ilsimės, leidžiame laisvalaikį, o pati sofa, puikiai puošia namų, kambario interjerą. Tačiau, naujos sofos įsigijimas gali būti ne toks lengvas, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Dalis žmonių, naujos sofos pirkimą prilygina naujo automobilio pirkimui. Gausybė stilių, pasirinkimų, gamintojų, tipų ir ypatybių gali susukti galvą, bet rinktis tikrai yra iš ko. Na, o tobula bus ta sofa, kuri ne tik patenkins visus jūsų poreikius, bet ir puikiai derės prie namų stiliaus ir interjero. Šiame straipsnyje rasite patarimų, kurie padės išsirinkti tobulą sofą, savo namams. 

Dydis

Sofa yra vienas iš populiariausių minkštų baldų. Na, o kaip ir kiti šio tipo baldai, sofos privalo būti pasirenkamos atsakingai. Vienas iš svarbiausių aspektų, į kurį būtina atsižvelgti renkantis naują sofą yra jos dydis. Sofos dydis turėtų būti pasirenkamas pagal kambario dydį ir turimus poreikius. Norint pasirinkti dydį tinkamai, naudinga išmatuoti erdvę, kurioje planuojate statyti sofą, mintyje turinti ir paties kambario dydį bei formą. Pavyzdžiui, jei kambarys yra siauras, pailgas ir mažas, jame tikrai netiks didelė sofa, kuri net nepaliks vietos niekam kitam. Tinkamo dydžio sofa netrukdys laisvai vaikščioti po kambarį, taip pat, netrukdys atidaryti ar uždarytų durų, langų. Tiesa, sofą reikėtų rinktis ir pagal turimus poreikius. Jei turite didelę šeimą, naudingiau būtų rinktis didesnę, daugiau žmonių talpinančią sofą. 

Rėmas ir konstrukcija

Rinkdamiesi naują sofą, daug dėmesio skirkite jos rėmui ir konstrukcijai. Sofa privalo būti tvirta ir ilgaamžė. Medinis rėmas - geriausias pasirinkimas. Iš kokybiškos medienos pagamintas sofos rėmas garantuos sofos stabilumą ir ilgaamžiškumą. Tiesa, pigios medienos, pavyzdžiui, pušies, rėmai gali būti ne tokie tvirti ir ilgainiui deformuotis. Metaliniai rėmai irgi patvarūs, tačiau, jie yra labai sunkūs, tad sofą bus sunku pakelti ar perstumti. Sofos konstrukcija turėtų būti kokybiškai sutvirtinta medvaržčiais, vinimis. Venkite rėmų, kurie yra suklijuoti ar sutvirtinti kabėmis. 

Paminkštinimai 

Daug dėmesio reikėtų skirti ir sofos paminkštinimui, nuo kurio priklauso sofos patogumas. Itin kokybiškos ir patvarios sofos turi spyruokles. Kokybiškiausios ir ilgaamžiškiausios - spiralinės, iš aštuonių žiedų sujungtos spyruoklės. Jos taip greitai nenusidėvi ir neišsisėdi. Pigesnė alternatyva - vingiuoto, besirangančią gyvatę primenančio tipo spyruoklės. Jos taip pat yra tvirtos, gana efektyviai atlaiko svorį, tačiau, ilgainiui išsisėdės. Labai svarbu, kad sofa negirgždėtų, o spyruoklės nekeltų diskomforto ant jų sėdint. 

Apmušalai

Sofos apmušalai yra vienas iš svarbiausių aspektų, į kurį būtina atsižvelgti. Nuo jų priklauso sofos išvaizda, stilius. Tiesa, norint pasirinkti tinkamą apmušalų medžiagą, naudinga atsižvelgti ne tik į kambario stilių ir interjerą,  bet ir į tai, kaip ketinate sofą naudoti. Kasdieniam, intensyviam naudojimui naudinga rinktis itin patvaraus audinio apmušalus turinčią sofą, kuri yra atspari dėmėms. Tam puikiai tiks natūralios odos sofos, kurios ne tik atrodo puikiai, bet ir pasižymi kokybiškumu ir ilgaamžiškumu. Tiesa, kokybiškos odinės sofos gali būti gana brangios. Iš medvilninio audinio pagamintos sofos - universalios. Jos patogios, lengvai prižiūrimos ir suteikia platų spalvų ir dizainų pasirinkimą. Iš austų audinių pagaminti pamušalai bus labai patvarūs, todėl, yra naudingi tiems, kurie namuose augina mažus vaikus ar gyvūnus. Tiesa, savo išvaizda tokios sofos gali priminti medvilnines, tačiau, į audinį yra įmaišomi specialūs pluoštai, kurie ir suteikia šiems apmušalams patvarumo. Galiausiai, sofa gali būti pagaminta iš aksominio audinio. Šiomis dienomis, tai vienas iš populiariausių audinių, pasižymintis elegancija ir prabanga. Taip pat, aksominės, velvetinės sofos suteikia aplinkai romantiškumo ir jaukumo. Tačiau, jos nėra atsparios dėmėms, per laiką išblunka ir reikalauja specialios priežiūros. 

Spalva 

Jei radote savo svajonių sofą, bet niekaip neišsirenkate, kuri spalva labiausiai tiks jūsų namams, rinkitės neutralias spalvas. Neutralios spalvos puikiai derės tiek prie tradicinio, tiek prie modernaus namų stiliaus. Jei kambaryje vyrauja šiltų spalvų interjeras, rinkitės smėlio ar kreminės spalvos sofą. Pilka ar net balta sofa puikiai derės prie šaltos spalvų paletės. Na, o išskirtinumo sofai galite suteikti pasirinkę ryškiaspalves pagalvėles ar pledus. Spalvą derinkite prie kitų, kambaryje esančių baldų, bendro kambario stiliaus, interjero. 

Įvairios sofos bei gausybę kitų minkštų baldų už prieinamą kainą - varle.lt svetainėje. 

UAB „Market Rats“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą