Medicinos išsilavinimą turinčiam profesoriui knygų rašymas genuose

Vilniaus knygų mugėje skambėjo Simno vardas. Monografiją apie Simną „Simno šimtmečių istorija“ pristatė kraštietis, profesorius Arvydas Šeškevičius. 

Palaikyti ir padėkoti už knygų rašymą, leidybą profesoriui A. Šeškevičiui atvyko simniškiai, Alytaus rajono savivaldybės atstovai, viešosios bibliotekos, kultūros darbuotojai, sostinėje gyvenantys Simno krašto žmonės.

Visi keliai – į Simną

Knygos pristatyme Vilniuje dalyvavusi Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė padėkojo profesoriui už istorijos puoselėjimą, gražią bendrystę su Simno krašto žmonėmis ir pakvietė kartu skleisti žinią, jog Simnas – šių metų mažoji kultūros sostinė, o jo bažnyčia mini 500 metų jubiliejų.
Šioms progoms pažymėti Simne suplanuoti renginiai, skirti įvairaus amžiaus ir pomėgių žmonėms, o mažosios kultūros sostinės atidarymo šventė „Simno kermošius“ numatyta kovo 7 d. 12 val. miesto aikštėje.
Rašymas genuose
Monografija „Simno šimtmečių istorija“ – ketvirtas profesoriaus leidinys apie Simną. Knygą sudaro dvi dalys. Joje istoriniai faktai, nuotraukos, žmonių prisiminimai.
Pagal išsilavinimą A. Šeškevičius medikas, tačiau rašymas jam nesvetimas. „Tikriausiai tai mano genuose“, – sako profesorius, primindamas, kad jo senelio brolis buvo žinomas istorikas Ignas Jonynas.
Profesorius parašęs nemažai medicinos vadovėlių, straipsnių.
„Aš nesu rašytojas, tik mėgėjas“, – po simniškių sveikinimų kuklinosi A. Šeškevičius.
„Medicina ir kultūra neatsiejama nuo žmogaus gyvasties: viena sritis gydo kūną, kita – teikia atgaivą sielai“, – bendrumus tarp šių, atrodytų, skirtingų, sričių įvardijo renginio moderatorius poetas Juozas Žitkauskas. Jaukią renginio atmosferą sukūrė saksofonistė Paulina Bakšaitė.
Paklaustas, kas buvo sunkiausia rašant knygą, profesorius sako: „Surinkti medžiagą buvo nesunku, sunkiau suklasifikuoti, sudėlioti į skyrius ir įdomiai parašyti tekstą apie sovietinius laikus“.
Knygos išskirtinumus, jos prasmę ir profesoriaus A. Šeškevičiaus indėlį tyrinėjant Simno istoriją pristatė Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto profesorė simniškė Nijolė Maskaliūnienė, aktyvus visuomenininkas Kazimieras Sventickas.
Profesorius A. Šeškevičius prasidarė apie naują knygą, skirtą Simno bažnyčiai. Nauja knyga dienos šviesą turėtų išvysti šį rudenį.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą