Alytuje ir jo apylinkėse vyks karių pratybos

Spalio 16-18 d. Alytuje ir jo apylinkėse vyks Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-osios rinktinės kuopų vertinamosios lauko taktikos pratybos „Plėšrus vanagas 2020“. Pagrindinis pratybų „Plėšrus vanagas 2020“ tikslas – treniruoti ir įvertinti Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-osios rinktinės padalinių gebėjimus planuoti, pasirengti ir vykdyti gynybą savo atsakomybės rajone.

Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-osios rinktinės padaliniai veiks ir dieną, ir naktį. Didžioji dalis užduočių bus vykdoma civilinėse teritorijose, kurių naudojimas karinių pratybų tikslais yra iš anksto suderintas su valdžios institucijomis ir savininkais. Pratybų metu bus naudojama karinė technika, imitacinės priemonės (imitaciniai šaudmenys, dūminiai ir garsiniai užtaisai). Kasmet rudenį vykstančias pratybas organizuoja Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-osios rinktinės štabas.

Krašto apsaugos savanorių pajėgos (KASP) oficialiai įkurtos 1991 metų sausio 17 dieną. Tuo metu jos vadinosi Savanoriškoji krašto apsaugos tarnyba (SKAT). Savanorių pajėgos yra integrali Sausumos pajėgų dalis, formuojamos iš karių savanorių ir profesinės karo tarnybos karių. Krašto apsaugos savanorių pajėgas sudaro štabas ir šešios rinktinės, apimančios visą Lietuvos Respublikos teritoriją. KASP Dainavos apygardos 1-osios rinktinės teritorija yra pietinėje Lietuvos dalyje, rinktinę sudaro rinktinės štabas ir dešimt pėstininkų kuopų, esančių Alytuje, Varėnoje, Lazdijuose, Druskininkuose, Marijampolėje, Vilkaviškyje, Kalvarijoje.

1r plakataspratybos

KASP informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą