Alytaus viešojo transporto keleivių ir darbuotojų saugumui – rūko dezinfekcinė sistema

Nuo šiol Alytaus viešojo transporto keleiviai galės jaustis dar saugiau, nes miesto autobusai papildomai dezinfekuojamos šiuolaikiška rūko sistema.

Alytuje pradėtas naudoti automatinis garų generatorius „Urfog“, per mažiau nei pusę minutės paverčiantis rūku LR Sveikatos apsaugos ministerijos licencijuotą dezinfekcinį skystį „Dezifog“. Rūkas patalpą užpildo per labai trumpą laiką ir pasklinda ant visų horizontalių bei vertikalių paviršių, pasiekdamas net ir mažiausius tarpelius.

„Nors kasdien skiriame didelį dėmesį rankų higienai ir autobusų dezinfekcijai, tačiau virusui plintant toliau, ieškojome dar efektyvesnių priemonių kurios apsaugotų keleivius ir darbuotojus. Tikimės, kad ši  šiuolaikiška rūko sistema  maksimaliai apsaugos keleivius nuo COVID-19 viruso ir užkirs kelią jo plitimui“, – teigia UAB „Kautra“ Alytaus filialo vadovė Gražina Čepukaitienė.

Įrenginys yra sertifikuotas, tai garantuoja, kad naudojamas įrenginys yra saugus ir tinkamas naudoti.

„Kautros“ atstovės Alytuje G. Čepukaitienės teigimu, kasdien stengiamasi kuo labiau rūpinantis keleivių sveikata, todėl bus naudojama ne tik ši sistema, bet kaip ir ankščiau autobusai  bus kaskart dezinfekuojami tarpinėse stotelėse, nuvalant dažniausiai liečiamus paviršius, o vakarais autobusus dezinfekuos valytojos. Ir žinoma, kiekviename autobuse yra keleiviams sumontuoti rankų dezinfekciniai skysčiai su dozatoriais. 

Šios sistemos pagalba bus ne tik dezinfekuojami Alytaus viešojo transporto autobusai, bet taip pat ir Alytaus autobusų stoties patalpos. 

 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą