Koronavirusu sergantys ar artimų kontaktų turėję alytiškiai izoliuojasi pavyzdingai

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai prieš šventines dienas patikrino ir įvertino, kaip alytiškiai laikosi nustatytos izoliavimosi tvarkos.

Pagal Vyriausybės nustatytą tvarką, asmenys, kuriems patvirtinta COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) lengva forma ir kurių sveikatos būklė leidžia juos gydyti ambulatoriškai, asmenys, įtariami, kad serga, bei asmenys, turėję sąlytį su sergančiuoju COVID-19 liga (koronaviruso infekcija), privalo atitinkamą laikotarpį nepalikti gyvenamosios aplinkos ir izoliuotis nuo aplinkinių.

Palikti izoliacijos vietą galima tik išimtinais atvejais ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro leidimu.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos pareigas laikinai einančios Rasos Ogulevičienės, per dvi dienas patikrinti 43 asmenys. Iš jų tik viena mergina neatsiliepė telefonu, jos nurodytoje izoliacijos vietoje rasti nepavyko.

Pašnekovės teigimu, pirmadienį įvertinus visus aspektus ir gautus papildomus duomenis iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro minėtos alytiškės atžvilgiu gali būti pradėtos administracinės teisenos procedūros.

Karantino draudimų ir apribojimų nesilaikymas, nesukėlęs pasekmių, užtraukia atsakomybę pagal Administracinių nusižengimų kodekso 45 ir 46 straipsnius. Pažeidėjui taikomas įspėjimas arba piniginė bauda.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą