Nustatytos konkrečios viešos vietos Alytuje, kuriose bus galima prekiauti ir teikti paslaugas

Ketvirtadienį Alytaus miesto savivaldybės taryba patvirtino naują Alytaus miesto viešųjų vietų, kuriose prekiaujama ir teikiamos paslaugos, sąrašą. Juo siekiama suteikti kokybiškesnes ir lygiateisiškas paslaugas mieste, nustačius konkrečias vietas. 

Atnaujinti sąrašą nuspręsta atsižvelgiant į Saugaus eismo komisijos siūlymą tikslinti vietas, kuriose vykdoma prekyba ir teikiamos paslaugos bei į strategiškai paklausiausių miesto vietų užimtumo tendencijas. 

Ankstesniame tarybos sprendime buvo numatyta, kad prekiauti ir teikti paslaugas buvo galima platesniu teritoriniu atžvilgiu.

Kai kurios ankstesnės prekybos vietos kėlė grėsmę saugiam pėsčiųjų ir automobilių eismui, netiko vizualiai prie miesto aplinkos. Nuo šiol tokių vietų neliks, prekybininkams teks pasirinkti kitą daug saugesnę prekybai pritaikytą vietą. Nauju sprendimu ne tik nustatomos prekybos vietos, bet ir paslaugų rūšys, kuo tam tikroje vietoje gyventojai gali prekiauti ar kokias paslaugas teikti.

Anksčiau asmenys, pateikę prašymus, galėjo išreikšti norą prekiauti kur tik panorėję ir dažniausiai jie rinkdavosi vietas prie turgaviečių. Nuo šiol tokios galimybės įprastomis dienomis nelieka, tačiau sudaroma galimybė gėlėmis ar kita panašaus pobūdžio produkcija prekiauti švenčių dienomis. Taip pat prekiauti produktais kaip ir iki šiol bus galima šalia kai kurių prekybos centrų esančiose tam pritaikytose vietose – lauko stoginėse.

Sąraše numatyta, kad prekiauti ar teikti paslaugas nuo nemotorizuotai prekybai pritaikytų mobiliųjų įrenginių, pavyzdžiui, prekystalių, vežimėlių, stalų ir kt., kuomet prekiaujama fasuotais maisto produktais, ledais, vaisvandeniais, dailės ir meno dirbiniais, suvenyrais, spauda ir kitais leidiniais ar panašaus pobūdžio produkcija, netrukdant eismui ir pėstiesiems galima šalia Didžiosios ir Mažosios Dailidės ežerėlių, Jaunimo parko, Dainų slėnio, Miesto sodo, Sveikatos tako,  Rotušės aikštėje, Lauko g. 4 aikštelėje, Baltosios Rožės tilto aikštelėje.

Nuo nemotorizuotų prekybai pritaikytų mobiliųjų įrenginių ir automobilių, jų priekabų, kai prekiaujama vaisiais, daržovėmis, kita žemės ūkio produkcija, miško gėrybėmis, sezoninėmis prekėmis, gėlėmis, jų puokštėmis ar panašaus pobūdžio produkcija netrukdant eismui ir pėstiesiems bus galima prekiauti Lauko g. 4 aikštelėje, šalia Jaunimo g. 24 ir stoginėse šalia Naujosios g. 86 (tik nuo nemotorizuotų įrenginių).

Lauko g. 4 aikštelėje, prie Daugų g., Klevų g. ir Užupių kaime esančių kapinių ir toliau iš automobilių, jų priekabų ar kitų prekybai pritaikytų nemotorizuotų mobiliųjų įrenginių, netrukdant eismui ir pėstiesiems, bus leidžiama prekiauti gėlėmis, jų puokštėmis, žvakutėmis. Šalia Jazminų g. ar Jotvingių g. esančių turgaviečių tokia prekyba bus leidžiama tik nuo nemotorizuotų prekybai pritaikytų mobiliųjų įrenginių, kai vykdoma proginė prekyba.

Iš automobilių ir jų priekabų prekiauti eglutėmis, jų šakomis prieš šv. Kalėdas ir Naujuosius metus ir malkomis bus leidžiama prekiauti Kepyklos g. (prieš pastatą Kepyklos g. 17), šalia Ulonų g. 33B, Miškininkų g. (aikštelėje prie pastato Miškininkų g. 2), Lauko g. 4 aikštelėje.

Nealkoholiniais gėrimais, fasuotais maisto produktais, viešojo maitinimo patiekalais iš prekybai pritaikytų motorizuotų priemonių (įrenginių), automobilių, jų priekabų, bus leidžiama prekiauti Dainų slėnyje, Sveikatos take, Rotušės aikštėje, Jaunimo parke, Baltosios Rožės tilto aikštelėje.

Sezoninio inventoriaus (dviračių, riedučių, elektromobilių, plaukiojimo ir panašaus pobūdžio priemonių) nuomos paslaugos bei kitos mobilios paslaugos, netrukdančios eismui, galės būti teikiamos Dainų slėnyje, Sveikatos take, Rotušės aikštėje, Laisvės Angelo aikštėje, Jaunimo parke, prie Didžiosios ir Mažosios Dailidžių ežerėlių, Miesto sode.

Nesudėtingų atrakcionų paslaugos galės būti teikiamos Dainų slėnyje, Rotušės aikštėje, Jaunimo parke, Naujojoje g. (prie Alytaus sporto ir rekreacijos centro), Laisvės Angelo ir Pirmojo Alytaus istorinėje aikštėse, aikštelėje prie Alytaus kultūros centro.

Šiame sąraše vietos, skirtos prekiauti ir teikti paslaugas tipiniuose kioskuose, suderinus prekybos vietos įrengimo projektą su Alytaus miesto savivaldybės administracijos Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriumi, numatytos Lauko g. 4 aikštelėje, šalia Jaunimo g. 24 ir Likiškėlių g. 7.

Leidžiama prekiauti ir teikti paslaugas tipiniuose kioskuose, paviljonuose, lauko kavinėse iš automobilinių priekabų-namelių, specializuotų automobilių-parduotuvių, nestandartinių prekybai pritaikytų įrenginių, stovinčių nustatytoje vietoje, suderinus prekybos vietos įrengimo projektą su Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriumi.

Renginių metu leidžiama prekiauti ir teikti paslaugas tik renginių organizatoriaus nurodytose vietose. Išvežiojamoji ir išnešiojamoji prekyba yra leistina iš anksto sudarytu maršrutu.

Artimiausiu metu bus sudaryta ir grafinė schema, kurioje bus išdėstytos konkrečios prekybos vietos pagal jų pobūdį.

Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą