Alytaus šilumos tinklai pasiruošę vėl šildyti alytiškius

Pastarosiomis dienomis vėstant orams, alytiškiai nuogąstauja, kad daugiabučių butuose ir kitose patalpose jų jau nebešildant, gali tapti šalta ir drėgna. Alytaus miesto savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas Algimantas Tarasevičius sako, kad kiekvieno daugiabučio daugumos gyventojų sprendimu vėl nutarus šildytis, užtenka kreiptis į namo administratorių ar tiesiogiai į Alytaus šilumos tinklus ir šiluma vėl bus tiekiama. 

„Kalbėjome su šilumos tinklais, jie pasiruošę atnaujinti šildymą to pageidaujantiems, tereikia tik  prašymo. Lygiai taip pat gali būti atnaujinamas šildymas ir visuomeninės paskirties pastatuose, įstaigose ir organizacijose – reikia pateikti prašymą arba statinius prižiūrintiems administratoriams, o jeigu tokių nėra – tiesiogiai šilumos tinklams“, - sakė pavaduotojas. 

 Lietuvos Respublikos Šilumos ūkio įstatymas numato, kad šilumos vartotojai patys turi teisę nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios ir pabaigos nepažeidžiant nustatytų higienos normų. 

„Jeigu šilumos vartotojai, turintys teisę nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios ir pabaigos, nusprendė pradėti arba baigti savo pastatų šildymą kitu laiku, negu savivaldybių institucijų nustatyta šildymo sezono pradžia ar pabaiga, jie apie savo sprendimą energetikos ministro patvirtintose Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklėse nustatyta tvarka praneša šilumos tiekėjui“, - sakoma įstatyme.

AMS informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą