Alytaus Pramonės parko sklypai ruošiami investuotojams

Ketvirtadienį Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis kartu su visuomeniniu konsultantu Sauliumi Ivoška ir savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus darbuotojais apžiūrėjo Pramonės parko žemės sklypus, naują pastatytą muitinės procedūras atliekančios bendrovės „Durga“ pastatą. 

„Apžiūrėję Pramonės parko sklypus matome, kad sklypai, į kuriuos atvestos komunikacijos, yra dujos, vanduo, elektra, per dešimtmetį yra gerokai apleisti. Joks investuotojas į juos palankiai nežiūrės, nes matys tik krūmynus, mišką ar dar kažką, todėl savivaldybė pirmiausia nori sutvarkyti sklypus, kad būtų ką parodyti. Didelių sklypų parke liko ne tiek jau ir daug, per pastaruosius metus pasirašėme keliolika investicinių sutarčių. Kai kur jau ir pastatai stovi, kitur pradedama projektuoti arba verslininkai jau turi ir leidimus statyti. Dabar žiūrime, kaip sutvarkyti mažesnius sklypus, kad ir jie būtų patrauklūs investuotojams, nes pasiūlyti tikrai dar turime ką“, – sakė N. Cesiulis. 

Rugpjūčio mėnesio pabaigoje Alytaus miesto savivaldybės taryba patvirtino dar tris investicijų sutartis su bendrovėmis „Dzūkijos investicijos“, „VA Statyba“, „Aradas“.

Mero teigimu, planuojama, kad kitų metų pabaigoje Pramonės parke bus sukurta nuo 700 iki 1 000 naujų darbo vietų. „Džiugu, kad Alytuje investuoja investuotojai net tik iš užsienio, Lietuvos, bet ir tie patys alytiškiai, kurie čia mato augimą ir perspektyvas.“

Neseniai miesto savivaldybės meras buvo susitikęs ir su Užimtumo tarnybos, Alytaus kolegijos, Profesinio rengimo centro atstovais bei verslininkais, su kuriais diskutavo, kaip perkvalifikuoti darbuotojus, o neturinčius darbo įtraukti į aktyvią darbo rinką. 

„Labai džiugu, kad iš Alytaus į užsienį išvažiuoja mažiau žmonių nei sugrįžta, nes atlyginimų augimas didėja, o tai, tikėtina, ir ateityje paskatins ne išvažiuoti, o dirbti ir užsidirbti gimtajame mieste. Tikimės, kad darbuotojų trūkumą ateityje užpildys ir iš užsienio sugrįžę alytiškiai, taip pat žiūrime ir į regioną, nes ten kuriasi šeimos kurios dažniausiai dirba Alytuje“, – pridūrė meras. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą