Alytaus įmonėse besilankantis meras domisi, kaip jas paveikė pandemija, kokie iššūkiai iškyla bei kuo gali padėti

MV GROUP PRODUCTION turbūt yra vieni iš didžiausių Baltijos šalyse gėrimų produkcijos gamintojų, o vienas iš keturių šios įmonės valdomų padalinių yra Alytuje t. y. mums gerai žinoma AB ALITA.  Čia įvairiausių rūšių gėrimai gaminami ne tik Lietuvos rinkos vartotojams, bet taip pat daug produkcijos eksportuojama į kitas pasaulio šalis. Įmonė kasmet auga, vien pernai fiksuojamas 30 proc. augimas eksporto rinkoje ir ties tuo nežadama sustoti. 

Pirmadienį, apžiūrėti, kaip atrodo naujos gamybos ir paskirstymo linijos, aptarti su kokiais iššūkiais įmonė susiduria bei kokios pagalbos reikia iš savivaldybės, AB ALITA įmonėje apsilankė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis ir mero visuomeninis konsultantas Saulius Ivoška, kurie susitiko su MV GROUP  Production generaliniu direktoriumi Algirdu Čiburiu ir ALITOS gamybos vadovu Algirdu Rageliu. 

„Pirmiausia, tai norime padėkoti viso kolektyvo vardu už operatyvų testavimą, skiepijimą ir visą kitą pagalbą koronaviruso infekcijos metu. Kadangi dirbame keliuose miestuose, matome situaciją ir Alytus yra ta savivaldybė, kuri parodė pavyzdį visai Lietuvai šiuo nelengvu laikotarpiu. Džiaugiamės, savivaldybės ir kitų Alytaus įstaigų požiūriu, kad ne tik mes turime eiti prašyti, bet kartu ir jūs pasiūlote, ką galima būtų pagerinti, kad mums kaip verslui ir mūsų darbuotojams būtų geriau. Džiaugiamės, kad esame Alytuje ir turime ambicijų augti“, – susitikimo metu kalbėjo A. Čiburys. 

Įmonės tikslas – ateityje diegti naujus darbo modelius, kelti darbuotojų kvalifikaciją ir jų kompetenciją, suteikti jiems kuo konkurencingesnį atlyginimą, kad didėtų jų vidutinės pajamos, modernizuoti kai kurias gamybos nišas. 

„Jūsų 30 procentų augimas per metus stebina. Jei reikės sandėlių ar kitų patalpų, stengsimės padėti ir jeigu kažkur kitur reikia mūsų pagalbos, mes esame visada pasiruošę. Mūsų tikslas, kad miestas būtų pilnas, kad grįžtų šeimos ir čia kurtų savo gyvenimą, tad labai tikimės, kad taip ir įvyks“, – susitikime kalbėjo N. Cesiulis.

Įmonės atstovų teigimu, per dieną dvidešimt sunkiasvorių mašinų išveža produkcijos, o dar dvidešimt mašinų atveža tiek gamybai reikalingą produkciją, tiek pakavimo priemones, tačiau, dažniausiai logistika vyksta per tokiam transportui nepritaikytą, šalia įmonės esančią kelio atkarpą. Mero teigimu, Alytaus miesto savivaldybės Strateginiame plėtros plane numatyta sutvarkyti šalia įmonės esančią kelio dalį, kad ji nebūtų duobėta ir itin jautrios produkcijos gabenimas šiuo keliu nebesukeltų papildomų iššūkių. 

Susitikime taip pat kalbėta apie vandens ir nuotekų įkainius, kurie mažesniuose miestuose beveik dvigubai išaugina gamybos kaštus. Meras žadėjo bandyti ieškoti šios problemos sprendimo būdų.

Šiuo metu įmonėje jaučiamas darbuotojų trūkumas, tad kviečia ieškančius darbo pavartyti jų darbo skelbimus. 

Generalinis direktorius prasitarė, kad jie turi ambicijų tapti tarptautine įmone,  be to tuose miestuose, kuriuose yra įmonės padaliniai, visada mielai įsitraukia į  bendruomenių iniciatyvas ar kultūrinius renginius. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą