Jau prasidėjo Meilės labirinto statybos

Jaunimo parko pasimatymų erdvėje jau dirba darbininkai – lyginama aikštelė, kurioje bus įrengtas Meilės labirintas. Jis ne tik pakvies alytiškius ir miesto svečius jame klaidžiojant surasti išėjimą, bet jame bus galima atrasti ir įvairias meilės sentencijas ar net sutikti savo gyvenimo meilę. 

Žinoma, labirinte bus galima ir pasiklysti – kaip be šito. Tačiau tai padarę, kaskart galėsite tarsi sugrįžti į 1930 – 1934 metus bei pabandyti suprasti, kokius jausmus puoselėjo to meto Alytaus gyventojai. Čia bus galima atrasti mūsų senolių mintis, kurios nugulė į eiles ir buvo randamos ant suoliukų Miesto sode bei spausdintos vietos laikraštyje „Alytaus dzyvas” . Pavyzdžiui, „Visos pušys su manim ūžia/Ach, Vale, Vale, rupūže!“ (1934 m.).

Meilės labirinto projektas 2020 nugalėjo „Maximos“ iniciatyvų konkurse „Mes – bendruomenė“. Teikiant paraišką konkursui buvo daug galvota, kas gali sudominti ir kas iš tiesų taptų dar vienu objektu simbolizuojančiu meilę, kuri ne tik atsispindi miesto ženkle „Alytus-Myliu“, bet taip pat meilės istorijos pėdsakai veda iki legendos apie Mirgrausėlę ir Alytą, kuri siejama su mūsų miesto atsiradimu.

Meilės labirintas nebus itin įspūdingas savo dydžiu, tačiau jame bus galima pajusti tarpukario įsimylėjusių žmonių išgyvenimus. Tuo metu Alytus turėjo kurorto statusą ir Alytuje gyveno gerokai daugiau vyrų nei moterų, tad į mūsų miestą suvažiuodavo Kauno ponios, ieškodamos ir atostogų romanų, ir antrų pusių. Net sunku įsivaizduoti kokios meilės istorijos tuo metu rezgėsi, kiek buvo išdavysčių, meilės trikampių ar kitų gražių momentų. 

Labirintas bus pastatytas iš medžio, jo vidus – nudažytas raudonai. Jo išorę papuoš gatvės menininkas Pijus Šematulskis.

Planuojama, kad Meilės labirintas bus įrengtas jau liepos pabaigoje.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą