Su karantino reikalavimais alytiškiai susigyveno, bet vieną kitą įspėti dar tenka

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius nuolat stebi, vertina ir tikrina, kaip Alytaus miesto įstaigose, prekybos vietose, visuomeniniame transporte laikomasi nustatytų karantino reikalavimų. 

Pasak šio skyriaus vedėjo Ryčio Vitkausko, alytiškiai su karantino reikalavimais jau susigyveno, jų laikosi, nors vieną kitą kartais tenka ir įspėti. „Keletą per savaitę, kad kaukę užsidėtų ar pilnai ja burna ir nosį užsidengtų. Skysčiai visur padėti, galimybių pasai tikrinami, kino teatre žiūrovai registruojami“, - sakė R. Vitkauskas. 

Per praėjusias tris savaites 14 kartų tikrinta, kaip gyventojai laikosi karantino reikalavimų visuomeniniame transporte, lankytasi 25 viešąsias paslaugas teikiančiose įmonėse (renginiai viešose vietose ir atvirose erdvėse, kino teatras, teatro ir pramogų įstaigų salės, mugės),  14 kartų apsilankyta miesto turgavietėse. 

Viešosios tvarkos skyriui taip pat pavesta kontroliuoti, kaip iš užsienio valstybių grįžę asmenys, kuriems būtina, laikosi izoliacijos taisyklių. 

Per minėtą laikotarpį patikrinti 144 asmenys, pažeidimų nenustatyta.  

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą