Pirmoji šalies ponia D. Nausėdienė: „Humanitarinė pagalba šiuo metu labai reikalinga, kaip ir mūsų visų susitelkimas ir solidarumas“

Trečiadienio vakarą Ukrainiečių registracijos centre apsilankė pirmoji šalies ponia, Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos žmona Diana Nausėdienė.
Čia ji susitiko su Alytaus miesto savivaldybės vadovais, bendravo su Registracijos centre laikinai apsistojusiais ukrainiečiais.

„Atvykome susipažinti su situacija vietoje. Humanitarinė pagalba šiuo metu labai reikalinga, kaip ir mūsų visų susitelkimas ir solidarumas. Ačiū visiems savanoriams, visiems tiems žmonėms, kurie jungiasi į šią veiklą, kurie imasi kryptingų veiksmų. Didelis ačiū visiems, kurie prisideda konkrečiu darbu, auka, sprendimais įsilieja į savanorių tinklą“, – apie vizito tikslą Alytuje pasakojo ir į pagalbą ukrainiečiams skubantiems žmonėms dėkojo pirmoji šalies ponia D. Nausėdienė. 
Pirmoji šalies ponia prašė visų ginti tai, kas yra teisinga – gyvybę, meilę mažiems vaikams ir artimiesiems bei demonstruoti tik pačius geriausius bendradarbiavimo ir koordinavimo pavyzdžius. D. Nausėdienė padėkojo visai Alytaus miesto bendruomenei ir kiekvienai Lietuvoje veikiančiai savanoriškai organizacijai, linkėjo visiems daryti ramius bei solidžius darbus.

Lietuvos Prezidento G. Nausėdos žmona apsilankė vaikams skirtoje erdvėje, kur bendravo su čia žaidusiais mažaisiais ukrainiečiais bei jų mamomis ir įteikė jiems saldžių dovanų. 
Pirmoji šalies ponia taip pat apžiūrėjo Ukrainiečių registracijos centro patalpas, domėjosi pabėgėlių gyvenimo sąlygomis ir centro darbo organizavimo klausimais.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą