Sveikatos priežiūros įstaigos dirbs ir per šventes

Siekiant užtikrinti nenutrūkstamą ir reikiamą sveikatos priežiūros paslaugų teikimą gyventojams šventiniu laikotarpiu bei sumažinti pacientų srautus ligoninių priėmimo skyriuose, pirmines ambulatorines ir kai kurias specializuotas sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios įstaigos, COVID-19 tyrimus atliekančios laboratorijos, mobilieji punktai ir karščiavimo klinikos dirbs ir šventinėmis dienomis – gruodžio 24–26 d.

Ilgąjį savaitgalį asmens sveikatos priežiūros įstaigų (ASPĮ) laboratorijos, atliekančios COVID-19 nustatymo PGR tyrimus, veiks įprastu grafiku. Šeimos medicinos paslaugas teikiančios įstaigos pacientams paslaugas teiks tik ūmios ligos atveju, kai pasireiškia karščiavimas ir vidutinio stiprumo skausmas, taip pat – kai paros laikotarpiu, pacientui esant ramybės būsenos, atsiranda dusulys, galvos skausmas ir svaigimas, pykinimas ir vėmimas, sutrinka koordinacija, pasireiškia staiga progresuojantis tinimas, bei tais atvejais, kai patiriamos įvairios kilmės traumos ir sužeidimai.

Savivaldybės paskirta bent viena šeimos medicinos paslaugas teikianti įstaiga dirbs 4 val. kontaktiniu būdu ir 4 val. nuotoliniu būdu. Savivaldybės tam pasitelks personalą tiek iš viešųjų, tiek iš privačių įstaigų. Savivaldybės paskirtoje įstaigoje šeimos medicinos paslaugos bus teikiamos visiems prie savivaldybės teritorijoje esančių pirminių sveikatos priežiūros įstaigų prisirašiusiems gyventojams.

Savivaldybių įsteigtuose mobiliuose punktuose atlikti tyrimus 2021 m. gruodžio 24–26 d. bus galima ne trumpiau kaip po 2 valandas per dieną.

Savivaldybių, kuriose yra įsteigtos karščiavimo klinikos, poliklinikose ir miestų ar rajonų savivaldybių ligoninių konsultacinėse poliklinikose bus teikiamos radiologijos, echoskopijos, endoskopijos, chirurgijos ir medicininės laboratorijos paslaugos ne trumpiau kaip po 4 valandas per dieną.

Informaciją apie sveikatos priežiūros paslaugų teikimą šventiniu laikotarpiu kiekvienoje savivaldybėje nuo gruodžio 20 d. bus galima rasti savivaldybės interneto svetainės pagrindiniame puslapyje arba prie įėjimo į sveikatos priežiūros įstaigą.

Naujieji Metai sutampa su savaitgaliu, todėl paslaugos turėtų būti teikiamos kaip eilinį savaitgalį.

Operacijų vadovo sprendimą dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių įstaigų, mobilių punktų, karščiavimo klinikų ir vaistinių darbo laiko bei darbo organizavimo šventinį savaitgalį rasite čia.

 

Komentarai

  • Rebecca
    prieš 37 minučių
    Kai radau „Dr.Wealthy“, man labai reikėjo sugrąžinti savo buvusį meilužį. Jis paliko mane dėl kitos moters. Tai įvyko taip greitai, ir aš visiškai neturėjau galimybės pasakyti situacijos. Jis tiesiog mane išmetė po 3 metų be paaiškinimo. Aš susisiekiau su Dr.Wealthy ir jis man pasakė, ką turiu padaryti, kad jis galėtų man padėti, o aš padariau tai, ką jis man liepė. Po to, kai aš pateikiau tai, ko jis norėjo, jis užliejo meilės burtą, kad padėtų mums vėl susiburti. Netrukus po to, kai jis padarė savo burtus, mano vaikinas vėl pradėjo man rašyti žinutes ir pasijuto siaubingai dėl to, ką jis man tiesiog pateikė. Jis sakė, kad aš buvau svarbiausias asmuo jo gyvenime ir tai žino dabar. Mes atsikraustėme kartu ir jis buvo man atviresnis nei anksčiau ir pradėjo daugiau laiko praleisti su manimi nei anksčiau. Nuo tada, kai „Dr.Wealthy“ man padėjo, mano partneris yra labai stabilus, ištikimas ir artimesnis man nei anksčiau. Aš labai rekomenduoju „Dr.Wealthy“ visiems, kuriems reikia pagalbos. El. Paštas: wealthylovespell@gmail.com. Paskambinkite jam arba pridėkite jį „WhatsApp“ per: +2348105150446 Dr.Wealthy BLOG PAGE: Blog'as: https://wealthylovespell.blogspot.com

Parašykite komentarą