Per tris dienas ant miesto gatvių – 242 tonos žvyro ir druskos mišinio

Kalėdos šiemet alytiškiams padovanojo tikrai žiemiškus vaizdus. Per keletą dienų sningant ir pustant, kai kuriose miesto gatvėse sniego storis pasiekė keletą centimetrų. 

Nepaisant šventinių dienų, miestą tvarkančios įmonės dirbo ir pirmą, ir antrą Kalėdų dieną. Gatvės buvo nuvalytos ir Kūčių vakarą, pravažiuota 297 km, išberta 67 t birių medžiagų ir tirpalo gatvių dangos slidumui mažinti. Šeštadienį miestas sutvarkytas iki pietų, visos transporto priemonės pravažiavo 586 km, į gatves išberta 86 t birių medžiagų ir tirpalo gatvių dangos slidumui mažinti. Sekmadienį bendrovės „Raguvilė“ penki valytuvai nuo 6 iki 14 valandos prižiūrimas gatves valė po du kartus, pravažiuota virš 460 kilometrų, išberta apie 89 tonų druskos ir žvyro mišinio, tačiau darbą sunkino vis besikartojantis snygis.

Šaligatviai pradėti valyti apie 14 valandą, pasibaigus snygiui.     

Alytaus miesto šaligatviai, takai, aikštės, skverai bei žalieji plotai prižiūrimi vadovaujantis su rangovais sudarytų paslaugų sutarčių techninėmis specifikacijomis, kuriose numatyti darbų atlikimo reikalavimai ir terminai. Rangovai dirba budėjimo režimu visą parą ir savaitgaliais bei švenčių dienomis. Žiemos metu, esant snygiui ar lijundrai, neįmanoma vienu metu nuvalyti ir pabarstyti visų miesto šaligatvių ir takų, tačiau stengiamasi šiuos darbus atlikti kuo greičiau.

Atkreipiame dėmesį, kad miesto savivaldybė organizuoja tik bendro naudojimo takų ir šaligatvių priežiūrą, takus ir šaligatvius tarp daugiabučių namų bendrijų prižiūri pačios bendrijos. Pirmąjį Alytų, Dainavos ir Vidzgirio mikrorajonus valo bendrovė „Raguvilė“, miesto centrą ir Putinų mikrorajoną tvarko bendrovė „2MP“, parkus ir miško takelius valo bendrovė „Stebulė“.

Žvyruotas miesto gatves pagal sutartį su savivaldybe valo valstybinė įmonė „Kelių priežiūra“.

Sinoptikai prognozuoja, kad šią savaitę bus sudėtingos meteorologinės sąlygos: minusinė oro temperatūra ir krituliai, be to temperatūra palengva šils, tad gali formuotis plikledis. Visos įmonės ruošiasi kuo operatyviau reaguoti į besikeičiančias oro sąlygas, tačiau barstymo technikos nėra tiek, kad galėtų pravažiuoti prieš kiekvieną automobilį ar pėsčiąjį, todėl ir vairuotojai, ir pėstieji turi būti atsargūs. 

Tvarkančių miestą įmonių kontrolė vykdoma nuolat, tačiau Miesto ūkio skyrius darbuotojai fiziškai negali patikrinti visų miesto kertelių, todėl labai džiugu, kai gyventojai ne tik tyliai kritikuoja, bet ir praneša apie problemines vietas. Tada galime greičiau atkreipti rangovų dėmesį, išsiaiškinti ir išspręsti problemas. Informacija apie nevalomas gatves ir šaligatvius galite pateikti visą parą programėlėje „Tvarkau Alytų“ https://tvarkaumiesta.lt/ ; el. paštu miestoukis@alytus.lt, o darbo metu ir telefonu (8 315) 55 196, mob. 8 620 24019. 

Labai prašome ir gyventojų įvertinti oro sąlygas, dangos būklę, būti atidiems ir atsargiems ir nuoširdžiai dėkojame už supratingumą.


Miesto ūkio skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą