Nuoširdus prašymas: fejerverkus pataupykime nenugalėtos Ukrainos pergalės dienai

Nuoširdžiai dėkojame už paramą ir pagalbą savanoriams, verslo įmonėms, nevyriausybinėms organizacijoms, kiekvienam alytiškiui, prisidėjusiam ir prisidedančiam prie paramos Ukrainos žmonėms savo lėšomis, daiktais ar darbu, suteikiantiems būstą.  

Kartu mes stiprūs, kartu mes galime daug. Ir šis prašymas tikrai pagal kiekvieno jėgas, juolab kad jis paprastas ir nieko nekainuosiantis – švęsdami jubiliejus, gimtadienius ar kitas šventes, šiomis dienomis Alytuje atsisakykime karo žybsnius ir garsus primenančių fejerverkų. 

Jų šūviai ir salvės sutemus nuo karo baisumų pasitraukusiems ir mūsų mieste registracijos centre trumpesniam laikui apsistojusiems ar ilgesniam pas alytiškius apsigyvenusiems ukrainiečiams, ypač vaikams, primena patirtus apšaudymus, sprogimus ir kitus karo baisumus. Juolab, turbūt šioje situacijoje fejerverkai blogas emocijas kelia ir daugeliui kitų miesto gyventojų. 

Tikime, kad savo džiugesį vienos ar kitos šventės proga alytiškiai sugebės išreikšti kitais būdais, parodydami deramą supratimą ir pagarbą žmonėms, turėjusiems palikti karo suniokotus namus savo Tėvynėje, išlaikydami miesto rimtį. 

O fejerverkai tegu lieka vienam dideliam saliutui – nenugalėtos Ukrainos pergalės dienai!

Alytaus miesto savivaldybės administracija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą