Finansine paskata pirmam būstui įsigyti šiemet jau pasinaudojo 18 alytiškių šeimų

Primename, kad Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymas ir subsidijų teikimo tvarka nepasikeitė ir 2022 metais. Alytaus miesto savivaldybės administracija jau per pirmuosius tris 2022 metų mėnesius prašymus patenkino ir pažymas išdavė 18 jaunų šeimų.

Jaunos šeimos, siekiančios pasinaudoti valstybės subsidija, prašymus gali teikti Socialinės paramos informacinėje sistemoje www.spis.lt, prieš tai Valstybinėje mokesčių inspekcijoje pateikę šeimos Turto deklaraciją (forma FR-0001).

Šia paramos forma gali pasinaudoti jaunos šeimos, kurių kiekvienas iš sutuoktinių yra iki 36 metų, neturi nuosavybės teise gyvenamo būsto arba turėto ar turimo būsto naudingasis plotas yra mažesnis kaip 14 kvadratinių metrų vienam asmeniui, arba turimas turtas Nekilnojamo turto kadastro duomenimis yra fiziškai nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų. 

Vaikų neauginančioms jaunoms šeimoms suteikiama 15 proc. būsto kredito subsidija, auginančioms vieną vaiką – 20 proc., auginančioms du vaikus – 25 proc., auginančioms tris ir daugiau vaikų – 30 proc. 

Jaunos šeimos, pasinaudojusios valstybės finansine paskata, taip pat gali gauti dar 5 proc. Alytaus miesto savivaldybės finansinę paramą, jeigu atitinka jaunos šeimos apibrėžimą ir bent vienas šeimos narys yra šių sričių specialistas: gydytojas, mokytojas, informacinių technologijų specialistas, inžinierius ir turi darbo santykius Alytaus mieste.

Dėl išsamesnės informacijos jaunos šeimos gali kreiptis į Turto skyriaus vedėją Auksę Juonienę 8 626 564 60.

Turto skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą